< Terug naar overzicht

Wim Uittenhove HR-manager bij LPC Belgium

Wim Uittenhove is de nieuwe HR-manager bij LPC Belgium, een dochterbedrijf van Sofidel Groep, actief op het vlak van hygiënische papierwaren. De onderneming in Duffel telt zo'n 150 medewerkers.

Wim Uittenhove (38) is maatschappelijk assistent (optie Personeelswerk). Hij studeerde in 1996 af aan IPSOC Kortrijk, nadien volgde hij een opleiding tot Sociaal Consulent bij Syntra West in Roeselare. In 1997 startte hij zijn professionele loopbaan bij Akzo Nobel als personeelsmedewerker. Na enkele maanden stapte hij over naar Akzo Nobel Coatings als verantwoordelijke selectie, training & development.

In 2000 ging Uittenhove aan de slag bij Gates Europe als HR-officer. Zes jaar later werd hij er HR-manager en is hij verantwoordelijk voor het uitbouwen van een nieuwe personeelsdienst. Hij optimaliseerde er onder meer de payroll-processen en implementeerde een tijdsregistratiesysteem.

Daarnaast heeft Uittenhove er ook meegewerkt aan het opstellen van een nieuw functieclassificatiesysteem en een elektronisch evaluatiesysteem. Ook projecten zoals 'employer branding' en successieplanning en daarnaast ook de industriële relaties vielen onder zijn verantwoordelijkheid.

Sinds januari 2011 is Wim Uittenhove HR-manager bij LPC Belgium, een onderdeel van de internationale Sofidel Groep actief op het vlak van hygiënische papierwaren. Bij LPC Belgium in Duffel werken ongeveer 150 medewerkers.

Tot zijn voornaamste taken behoren het uitwerken van een modern personeelsbeleid voor arbeiders en bedienden, en het uitrollen van een nieuwe HR-structuur en het verder optimaliseren van de HR-processen.

“Een nieuwe HR-structuur ontwikkelen en uitrollen, is een uitdaging die ik graag aanga. Maar ook werken voor een internationaal bedrijf en dan nog in een compleet andere sector, namelijk de papiersector, zijn de belangrijkste redenen om de overstap te maken”, motiveert Uittenhove.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen