< Terug naar overzicht

Wim Strickx Head of Human Resources Elia

Wim Strickx volgt Kathleen Van der Paelt op als Head of Human Resources bij Elia.

Wim Strickx (40) behaalde in 1995 een master in Rechten en Fiscaliteit aan de KU Leuven. Hij startte zijn carrière in 1995 als tax consultant bij Arthur Andersen. In 2002 stapte hij over naar Ernst & Young. In 2006 ruilde Strickx de consultancywereld in voor Elia. De voorbije vijf jaar was hij er verantwoordelijk voor het compensation & benefits-beleid.

Sinds juni 2011 is Wim Strickx Head of Human Resources bij Elia. Hij volgt er Kathleen Van der Paelt op, die de overstap maakte naar Carrefour. Als Head of Human Resources is Strickx verantwoordelijk voor het hele HR-beleid bij Elia. De organisatie bestaat 10 jaar en is de Belgische transmissienetbeheerder. Sinds 2010 is het bedrijf ook actief in Duitsland en meer en meer ook als dienstverlener in grote internationale projecten.

“Naast de klassieke uitdagingen op vlak van rekrutering en retentiemanagement, ligt de prioriteit voor de eerste maanden hoofdzakelijk in de implementatie van een IT-tool die de soft HR-processen beter op elkaar zal helpen afstemmen, het implementeren van een aantal projecten inzake leeftijdsbewust personeelsbeleid en de verdere integratie van 50 Hertz (ons Duits filiaal) in de Elia Groep”, zegt Strickx.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen