< Terug naar overzicht

Willy De Roeck partner bij JUMP

Willy De Roeck is sinds kort actief als partner bij JUMP, een organisatie die vrouwen wil helpen het glazen plafond te doorbreken en bedrijven ondersteunt die een betere genderdiversiteit in hun management nastreven. De Roeck nam die functie op naast zijn

Willy De Roeck (57) begon zijn professionele carrière als sportleraar aan het Koninklijk Atheneum van Geraardsbergen. Als gedreven sportman was hij ontgoocheld door de soms gebrekkige motivatie van een aantal collega’s. Na bijna 12 jaar trok hij de schoolpoorten achter zich dicht en gaf zijn loopbaan een andere wending. Hij bleef in de sportsector en werd sales manager bij Sporta De Waele, dat sporthallen inricht in België. Hij was onder meer verantwoordelijk voor de aansturing van jonge verkopers en de contacten met de diverse stakeholders.

Na vier jaar ging De Roeck aan de slag bij IBM Training Centre als Training & Development Manager. Hij was er vooral actief in de farmaceutische sector en de medische wereld, en verzorgde workshops en persoonlijke coaching rond leiderschap, communicatie en projectmanagement.

Na drieënhalf jaar stapte De Roeck over naar Fidisco Autolease, dat een paar jaar later tot KBC autolease werd omgedoopt. Samen met zijn team kon hij als sales en marketingdirecteur KBC Autolease in de top drie van de leasingmaatschappijen positioneren. Vijf jaar later werd hij Algemeen Directeur bij Handimove International, een kmo in de paramedische sector (lift- en tilsystemen), waar het zijn taak was om naast het aansturen van de medewerkers de nodige structuren te implementeren op vlak van HR en Sales.

Vervolgens verhuisde de Geraardsbergenaar naar GITP International. Als senior consultant implementeerde hij er samen met enkele collega’s onder meer competentiemanagement bij Agfa-Gevaert en performance management bij Electrabel. Daarnaast verzorgde hij ook coachingtrajecten bij verscheiden ondernemingen.

Met meer ervaring in HR in de achterzak trok De Roeck naar Mazda om er voor het eerst de functie van HR-manager en businesspartner op te nemen. We schrijven inmiddels september 2007. De Roeck ontwikkelt en implementeert er een strategisch-operationeel plan en is er ook verantwoordelijk voor de kwaliteit van het dealernetwerk.

Sinds 2009 is De Roeck actief bij Safir Consulting, waar hij meewerkt aan de groei van het bedrijf. Naast ICT-consultancy, waarbij vooral specialisten worden gedetacheerd, werd er een nieuw concept uitgewerkt, waarmee bedrijven in de retail/IT-sector hun kosten kunnen reduceren door gespecialiseerde zelfstandige teams in te zetten bij alle mogelijke projecten rond storingen en interventies.

Sinds begin 2010 werd De Roeck ook partner bij JUMP, vier jaar geleden opgericht door Isabella Lenarduzzi. JUMP helpt vrouwen in de verdere uitbouw van hun carrière. “In mijn loopbaan ben ik vaak geconfronteerd geweest met een ongelijke behandeling in het rekruteringsproces”, getuigt De Roeck. “Vrouwen met soms betere competenties kregen niet dezelfde kansen. Wist je, bijvoorbeeld, dat in directiecomités van ondernemingen in België amper 7 procent vrouwen zetelen? Daar willen we met JUMP iets aan doen.”

< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen