< Terug naar overzicht

Werner Braemscheute met pensioen

Nationaal VDP-voorzitter en senior executive development & succession planning bij Tractebel-Suez, Werner Braemscheute (61), gaat met pensioen.

Braemscheute is doctor in de Rechten (Universiteit Gent) en volgde het General Management Program van Cedep Fontainebleau. In 1970 zette hij zijn eerste stappen in het personeelswerk bij Volvo Europa in Gent, als hoofd Selectie en Vorming. In 1973 werd hij personeelsdirecteur bij Claeys Aluminium en vervolgens hoofd management development bij Union Carbide Antwerpen. Braemscheute ging in 1978 aan de slag bij de elektriciteitsmaatschappij Ebes (later Electrabel). Daar was hij aanvankelijk vooral bezig met algemeen personeelsbeleid en sociale relaties, inclusief de herstructureringen die gepaard gingen met de reorganisatie en integratie van de Electrabel-groep. Vanaf 1992 ging de klemtoon liggen op competentiebeleid en high potentials.


In 1998 stapte Braemscheute over naar de Tractebel-moedermaatschappij als HR-verantwoordelijke. Later werd hij Corporate HR Development Manager, verantwoordelijk voor de uitwerking van het loopbaanbeleid, het prestatiemanagement en de opvolgingsplanning van de topdirecteurs en de high potentials van de groep.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen