< Terug naar overzicht

Vrouwen aan de top versterken het bedrijf

Bedrijven waar vrouwen mee tot het topmanagement behoren, halen betere bedrijfsresultaten dan ondernemingen waar (bijna) uitsluitend mannen de plak zwaaien. Dat is een opvallende randconclusie in een onderzoek van SHRM en Catalyst, dat in eerste instantie

De Amerikaanse Society for Human Resource Management (SHRM) en Catalyst hielden een enquête bij 248 human resource professionals. Ze peilden naar de verschillende opleidingsprogramma’s die ingang vinden in de bedrijven. Daaruit blijkt dat vooral informele en algemene vorming toegepast worden. Slechts een minderheid van de bedrijven gebruikt formele methodes. Zonde, want die blijken te werken. De ondernemingen die de ROI (return on investment) van opleidingen meten, komen bijna allemaal tot positieve resultaten.
Dat verbaast niet zozeer. Interessanter is het feit dat bedrijven waar vrouwen meer dan gemiddeld in het topmanagement vertegenwoordigd zijn, betere resultaten voorleggen dan meer masculiene ondernemingen. Zijn vrouwen betere ‘performers’ dan mannen? Of is er gewoon nood aan een goede mix, een samenspel van troeven van de beide geslachten? Dat laten we in het midden. Pijnlijk feit is nog altijd dat vrouwen minder vertegenwoordigd zijn in lagen van de onderneming naarmate het bestuursniveau stijgt.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen