< Terug naar overzicht

Vrouwelijke explosie bij Quintessence Consulting

Quintessence Consulting heeft zijn ploeg uitgebreid met maar liefst negen nieuwe medewerkers, allemaal vrouwen.

Ann Bayart (32) is licentiate in de Rechten met als extra specialisatie Personeelswetenschappen. Zij startte haar loopbaan bij Carrefour, werkte vijf jaar als consultant bij Gitp en werd recent senior consultant. Natalie Vercouillie (31) studeerde Handelswetenschappen en HR-management, werkte zes jaar als consultant bij Robert Half en was daarna associate manager recruitment bij Euroclear. Ann Bayart en zij richten zich als senior consultants op de begeleiding van personen bij hun carrière via assessment en development centers, 360° feedback en coaching.
In de individuele beoordeling en begeleiding zal ook Els Ivens (31) werkzaam zijn. Ivens is klinisch psychologe met bijkomende opleiding Personeelsmanagement. Ze werkte vooral in de zachte sector en deed ervaring op als psycholoog in het UZ Antwerpen, het AZ Virga Jesseziekenhuis Hasselt en het PZ St.-Hiëronymus St.-Niklaas. Zij was er verantwoordelijk voor verscheidene zorgprogramma’s.
Britt De Bie (40) stapt in de functie van management consultant. Zij zal zich toespitsen op de implementatie van strategisch, tactisch en operationeel management binnen organisaties. De Bie is licentiate in de Pers- en Communicatiewetenschappen en volgde diverse specialisaties in personeelsbeleid, HR-management (LUC) en human resources (UAMS) en werkte zich via verschillende HR-functies bij o.m. Hansen Transmissions, Seghers Better Technology op tot HR-manager van Fabricom (Suez). Daar was ze verantwoordelijk voor het hele HR-scala. Na vier jaar maakte Britt de overstap naar Tractebel Engineering, waar ze als human resources development manager bezig was met de implementatie van competentiemanagement.
Elke Hendrickx (25) en Lien Weekers (26) kozen beide voor Quintessence na hun opleidingsstage bij het bureau. Hendrickx studeerde af als licentiate in de Arbeids- en Organisatiepsychologie, Weekers is licentiate in de Pedagogische Wetenschappen met een master in Personeelswetenschappen. Beide zijn nu consultant en project manager met het accent op de beoordeling en begeleiding in assessment en development centers en de ontwikkeling van nieuwe instrumenten.
Sandra Schreyers (25), eveneens een bedrijfspsychologe, was eerder consultant met focus op assessment centers bij Add Value en richt zich nu op competentiemanagement.
De competentiemanagementprojecten voor het Franstalige landsgedeelte worden voortaan mee begeleid door senior consultant Emmanuelle Charlier (31). Zij is industrieel psycholoog en werkte tien jaar in zowel generalistische als specialistische HR-functies. Ze startte haar carrière bij PricewaterhouseCoopers als HR officer en later senior HR officer, verantwoordelijk voor de afdeling Tax Consulting R&S, organisatieontwikkeling en training & development. Vervolgens werkte ze bij Fortis als R&S manager, waar ze ook projectmanager werd voor het departement Managementvorming.
Sandrine Mariaule (26) behaalde een licentiaatdiploma in de Industriële en Commerciële Psychologie aan de ULB, vervolmaakte zich als vrije student Bedrijfseconomie aan Vlekho en volgde marketing aan ICHEC in Brussel. Zij start haar loopbaan als consultant.

Wenst u uw persbericht gepubliceerd te zien in deze rubriek? Informeer naar de condities bij Pascal Op de Beeck, tel. 053/60.56.72, pascal@hrsquare.be.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen