< Terug naar overzicht

Vrouwelijke chef maakt personeel gelukkig

In bedrijven waar tweederde van het kader uit vrouwen bestaat, zijn werknemers gelukkiger dan in firma's waar mannen de plak zwaaien. The Sunday Times leidt dat af uit een ranglijst die de krant opmaakte van de honderd beste bedrijven om voor te werken. D

De krant ondervroeg 86.500 werknemers in 522 Britse ondernemingen. Die gaven hun bedrijf punten op zaken als leiderschap, ploeggeest, algemeen functioneren van het bedrijf, empathie en persoonlijke groeimogelijkheden. De (amper) 48 bedrijven waar vrouwen meer dan 60% van de sleutelfuncties vervullen, scoren zeer goed op het vlak van management, persoonlijke ontwikkeling en ploeggeest. De werknemers uit deze ‘vrouwelijke’ bedrijven hebben ook vaker de indruk dat hun manager geïnteresseerd is in het welzijn van de werknemers.

Vrouwelijke bazen geven bovendien al eens sneller een complimentje aan werknemers die goed presteren en dat wordt geapprecieerd. Accountantfirma KPMG, waar vrouwen maar 21% van de topposten bekleden, bewijst dat gelukkig ook mannen voor een goed arbeidsklimaat en een leuke werksfeer kunnen zorgen: het bedrijf bekleedt de eerste plaats op de ranglijst.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen