< Terug naar overzicht

Vincent Van Malderen nieuwe algemeen directeur Jobpunt Vlaanderen

Na een 13-jarige loopbaan bij Selor, start Vincent Van Malderen midden mei als algemeen directeur bij Jobpunt Vlaanderen.

Vincent Van Malderen (39) behaalde aan de Universiteit Gent een master Klinische Psychologie in 2001 en een master Vergelijkende Cultuurwetenschap in 2003. Van Malderen startte zijn carrière onmiddellijk bij Selor, het selectiebureau van de federale overheid, waar hij 13 jaar in dienst zou blijven. Hij werkte er binnen R&D (competentiemanagement, diversiteit, …), als innovatie- en productmanager, verantwoordelijke ‘Steering Committee’ (waarbinnen alle innovatieprojecten van Selor worden gestuurd), directielid en medeverantwoordelijke voor de strategische positionering.

Bij Selor startte hij in die periode het diversiteitsmanagement op, de EVC-methodologie en tools, en was hij projectmanager Be Badges (een Belgische ‘Open Badges’-toepassing voor de brede arbeidsmarkt). Ondertussen gaf hij ook keynotes in binnen- en buitenland.

Na 13 jaar ruilt Van Malderen de overheidsinstantie in voor Jobpunt Vlaanderen: “Ik wil mijn brede ervaring inzetten om – samen met het twaalfkoppige team – Jobpunt verder te positioneren als innovatieve en slagvaardige organisatie, aangepast aan de uitdagingen en evoluties in het P&O-landschap. Een netwerkorganisatie met een fijne cultuur die volop inzet op innovatieve en kwalitatieve producten, die samenwerkingen stimuleert en die zo een duidelijke meerwaarde biedt voor haar klanten, leveranciers en andere stakeholders.”

Jobpunt ondersteunt Vlaamse steden en gemeenten, OCMW’s, provincies, intercommunales, politie- en hulpverleningszones en tal van andere Vlaamse openbare organisaties in hun personeels- en organisatiebeleid. Meer dan 250 Vlaamse openbare organisaties rekenen – via een uniek privaat-publiek samenwerkingsmodel – op de Jobpunt-expertise voor de professionalisering van hun P&O-beleid. Daarnaast selecteert Jobpunt de juiste kandidaten voor een baan bij een Vlaams openbaar bestuur en begeleidt het personeel doorheen alle fasen van hun loopbaan. Tevens maakt de organisatie werk van coaching, evaluatie, potentieelinschatting en outplacement. Tot slot optimaliseert Jobpunt ook de processen in een organisatie, biedt ze testlicenties aan en worden er studies begeleid in verband met personeelsplanning, functiebeschrijvingen of het salarisbeleid.

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen