< Terug naar overzicht

Vier nieuwe vennoten voor kersvers gevormd advocatenkantoor AMBOS NBGO

Zakenadvocatenkantoor AMBOS (met vestigingen in Antwerpen, Gent en Zeebrugge) trekt vier nieuwe vennoten aan en fuseert met NBGO Lex, het Brussels-Antwerpse kantoor van onder meer éminences grises Roel Nieuwdorp, Carl Bevernage en Wilfred Goris. De nieuw

AMBOS NBGO wil met een vernieuwend model de markt op gaan: een kantoor van gespecialiseerde advocaten-ondernemers, waar bereikbaarheid en rechtstreeks contact met de partners voorop staat. Managing Partner Kurt Faes: “Terwijl vele Belgische kantoren zich spiegelen aan de grote Angelsaksische kantoren, inspireren wij ons veeleer op het Duitse model: een zakenadvocatenkantoor met een hoge ratio van vennoten tegenover een beperkt aantal juniors. Wij mikken op een structuur met één tot twee medewerkers per vennoot. Met AMBOS hebben wij al bewezen dat zo’n model zeer succesvol is.”

Die structuur blijkt goed aan te sluiten bij de verschuivingen op de markt van de zakenadvocatuur, zegt Faes: “Studies wijzen uit dat bedrijfsjuristen een prominentere rol krijgen sinds de financiële crisis. Zij gaan meer juridisch werk zelf doen. Als zij een beroep doen op een externe partner, is dat voor hoogwaardig specialistenwerk. Bovendien ontstaat in België een nieuwe markt (een ‘unserved audience’, zeg maar) van ambitieuze kmo’s en start-ups. Zij gaan op zoek naar meer laagdrempelige kantoren. Dit soort klanten is prijsbewust en eist een hoogstaande service, mét gemakkelijke toegang tot de partners.”

AMBOS werd in 2004 opgericht door enkele oudgedienden van Loeff Claeys Verbeke (Peter Van de Vijver, Ingrid Van Clemen en Kurt Faes). Het kantoor groeide al snel naar een 15-tal advocaten, onder wie de vennoten David Dessers, Filip De Schouwer en Jeroen Bral, die voorheen aan de slag waren bij internationale kantoren (onder meer Allen&Overy en Linklaters) en/of als bedrijfsjurist (onder meer Capco, Option, Alcopa/Moorkens).

Het cliënteel van het kantoor situeerde zich bij aanvang vooral bij kmo’s en bedrijven uit de groeipolen rond Antwerpen, onder meer in de biotechnologie en de haven. Inmiddels is het kantoor goed verankerd in de Belgische ondernemerswereld, en wil het zich ook gaan toeleggen op internationale cliënten op de Belgische markt. De fusie met NBGO is in dat kader een logische ontwikkeling.

NBGO Lex (°2009) is het geesteskind van enkele gewezen vennoten van Loyens & Loeff, die voordien al partners van het eerste uur waren in De Bandt van Hecke Lagae & Loesch (nu Linklaters): Roel Nieuwdorp, Carl Bevernage en Wilfred Goris, later uitgebreid met de jongere vennoten Stijn Verbeke en Jens Van Hecke van Loyens & Loeff. NBGO Lex brengt, naast naamsbekendheid in ruime kring, ook een schat aan ervaring mee op het gebied van hoogstaande dienstverlening in een multinationale omgeving.

Roel Nieuwdorp: “Wij hebben NBGO Lex van bij aanvang opgericht om onze decennialange ervaring en ons netwerk te kunnen delen met een volgende generatie. Met AMBOS hebben we de perfecte match gevonden: een jonge ploeg boordevol ambitie en ondernemingszin.”

AMBOS NBGO wordt bovendien versterkt door de komst van vier nieuwe vennoten: Kathleen Paisley (een in België gevestigde Amerikaanse advocate met ruime ervaring in internationale arbitrage en bemiddeling, mededingingsrecht en IP/IT), Caroline Wildemeersch (corporate & finance), Christina Trappeniers (corporate & finance) en Johan Kerremans (arbeidsrecht).

“AMBOS (dat ‘beide’ betekent in het Spaans) wil het beste van twee werelden combineren,” aldus Caroline Wildemeersch. “Het kantoor wil de voordelen van de ‘first tier’-kantoren, meer bepaald gespecialiseerd en to-the point advies, combineren met die van een laagdrempelig advocatenkantoor met correcte tarieven. Die no-nonsense aanpak trok ons aan.’

AMBOS-NBGO is actief in het zakenrecht in de brede zin, onder meer in arbeidsrecht, sociaal-zekerheidsrecht, benefits & pensioenen. Het fusiekantoor telt 21 advocaten en heeft vier vestigingen (in Antwerpen, Brussel, Gent en Zeebrugge).

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen