< Terug naar overzicht

Véronique Brasseur neemt bij Microsoft plaats in van Stijn Nauwelaerts

Door het vertrek van Stijn Nauwelaerts naar het Europese hoofdkwartier van Microsoft in Parijs (zie HR Square - De Week nr. 71) werd de functie van HR-directeur Belux vacant. Met ingang van 17 januari neemt Véronique Brasseur het roer over.

Véronique Brasseur (38) is licentiate Arbeids- en Organisatiepsychologie (KU Leuven). Bijkomende HR-kennis deed ze op tijdens een specialisatiecursus HRM aan het IPO Antwerpen (nu UAMS). Brasseur behaalde ook een Executive MBA aan de Flanders Business School.
Na haar studies liep Brasseur stage bij Alcatel Bell, waar ze daarna vast in dienst trad. Ze was er gedurende tien jaar werkzaam in het domein van HRM: eerst als HR-projectmedewerker, later als HR-professional en ten slotte als HR-manager voor de divisie Business Systems. Véronique Brasseur was er verantwoordelijk voor de realisatie van een nieuwe geïntegreerde organisatiestructuur waarbij twee historisch gescheiden groepen (Voice en Data) gestroomlijnd werden tot één organisatie.
In oktober 2001 werd Brasseur HR-directeur Belux van NextiraOne (het voormalige Alcatel e-Business Distribution). Ze kreeg er de eindverantwoordelijkheid voor de uitbouw van het personeelsbeleid ter ondersteuning van de organisatie- en cultuurverandering van een constructeur (Alcatel) naar een onafhankelijke integrator (NextiraOne).
Bij haar nieuwe werkgever hoopt Véronique Brasseur zich zo snel mogelijk in te werken in de bestaande HR-processen. Volgens haar is Microsoft een van de toonaangevende bedrijven op het vlak van HR-beleid en ze wenst verder aan die weg timmeren, onder meer door na te gaan op welke vlakken extra inspanningen moeten worden geleverd om tot nog betere resultaten te komen.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen