< Terug naar overzicht

Vera Janssens voorzitter van Belgian Public Relations Centre

Vera Janssens, de corporate & marketing communications director van Siemens, werd verkozen tot voorzitter van het Belgian Public Relations Centre (BPRC). Het is de eerste keer in het 53-jarig bestaan van deze pr-beroepsvereniging dat een vrouw aan het roe

Vera Janssens (52) behaalde een licentiaatsdiploma Arbeidspsychologie aan de KU Leuven en startte haar loopbaan bij Siemens Herentals, waar ze veertien jaar actief was in personeelsbeleid. Ze combineerde een tijd lang personeelszaken met communicatiewerk en bracht het op die manier in 1998 tot communicatiedirecteur voor de Siemens-groep Belgiƫ-Luxemburg. Doordat Siemens 30% van zijn omzet uit export haalt (voornamelijk Afrika) en de onderneming deel uitmaakt van een wereldconcern, heeft Janssens de voorbije jaren heel wat internationale ervaring opgedaan die ze kan inzetten bij het voorzitterschap van BPRC.

Het BPRC heeft als doel de activiteit public relations te promoten bij doelgroepen als de media, de overheid, de academische wereld, de bedrijfswereld en de publieke opinie. Ze biedt haar leden training, kennisdeling, netwerking en pr-evenementen aan. Het centrum krijgt naast een andere voorzitter ook een nieuwe raad van bestuur. Daarin zetelen Thierry Bouckaert (vice-voorzitter Belgacom), Didier Borremans (Outsource), Stef Borremans (Pfizer), Adrien de Schietere de Lophem (ASL Consult), Lutgart Govaerts (Rode Kruis Belgiƫ), Thierry Habotte (CIAA), Anne Lenaerts (J. Ph. Vandergoten), Piet Moons (BOIC) en Pascale Wauters (CBR/Heidelberg Cement). Daniel De Marto is als directeur verantwoordelijk voor het dagelijks bestuur.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen