< Terug naar overzicht

Uschi Vanschoubroeck compensation & benefits specialist bij Statoil

Uschi Vanschoubroeck is compensation & benefits specialist bij Statoil, wereldwijd één van de belangrijkste spelers in de olie- en gasindustrie.

Uschi Vanschoubroeck (32) studeerde in 2002 aan de Vrije Universiteit Brussel af als licentiaat in de Rechten. Nadien volgde ze nog een aanvullende studie in de Fiscaliteit (KU Leuven) en een gespecialiseerde studie Sociaal Recht (VUB).

Ze startte haar carrière in 2004 bij Ernst & Young Tax Consultants als consultant human capital. Vanschoubroeck promoveerde in 2007 tot senior consultant human capital en in 2010 werd ze manager human capital.

Sinds augustus 2011 is Uschi Vanschoubroeck compensation & benefits specialist bij Statoil, wereldwijd één van de belangrijkste spelers in de olie- en gasindustrie. Als compensation & benefits specialist volgt Vanschoubroeck de personeelsdossiers van de expats, de buitenlandse kaderleden en de salary splitters. Hiervoor werkt ze nauw samen met het global mobility team in het hoofdkantoor in Noorwegen. Ook het remuneratiebeleid behoort tot haar verantwoordelijkheid. Als HR-businesspartner voor het kantoor in Rotterdam is ze het eerste aanspreekpunt voor een aantal lijnmanagers.

“Na een carrière van zeven jaar bij één van de ‘big four’-kantoren wilde ik ervaren hoe het er in het bedrijfsleven aan toegaat. Ik had het gevoel dat mijn inbreng beperkt was tot het geven van advies, wat er uiteindelijk met dat advies gebeurde, bleef vaak onbekend. In de plaats daarvan wil ik in deze functie actief betrokken zijn bij het remuneratiebeleid van Statoil. En ik ben graag bezig met mensen. In mijn vorige functie was ik verantwoordelijk voor een team van vijf medewerkers en kon ik mensen motiveren om voor de extra mile te gaan. Die kwaliteit wil ik verder gebruiken in mijn rol van HR-businesspartner”, motiveert Vanschoubroeck.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen