< Terug naar overzicht

Unizo kiest Flor Joosen als nationaal voorzitter

De nationale vergadering van de Unie van Zelfstandige Ondernemers (Unizo), verkoos ondernemer Flor Joosen tot nationaal voorzitter voor vier jaar. Hij volgt Rik Jaeken op die de voorbije acht jaar nationaal voorzitter was.

Flor Joosen (55) is al 33 jaar bedrijfsleider in de voedingssector. Als bedrijfseconomist (IHNUS Gent) volgde hij zijn vader op aan het hoofd van de familiale bloemmolen. Hij breidde de bedrijfsactiviteiten uit met een vee- en visvoederfabriek en een pluimveeslachterij. Al enkele jaren produceert Joosen ook de enige Belgische kaviaar.

Daarnaast is hij voorzitter van de raad van bestuur van drie metaalbedrijven en bestuurder van Bemefa, de beroepsvereniging van mengvoederfabrikanten. Joosen engageert zich ook in de gemeentelijke en regionale sociaaleconomische en culturele sectoren. Hij zetelt onder meer in de Reflectiegroep Kempen, de Raad van Lokale Economie, Syntra, het Winkelinformatienetwerk, Kiwanis en de Stedelijke Handelsschool Turnhout. Bij Unizo is Joosen al jaren voorzitter van de lokale Unizo-vereniging van Turnhout en nationaal voorzitter van Unizo KMO Contact, de werking voor groei-kmo’s.

Flor Joosen bepleit vanuit zijn ervaring als “ondernemer tussen mijn mensen” een moderne arbeidsmarktpolitiek: “Daarbij moeten flexibiliteit en een verlaging van de lasten op arbeid centraal staan.” Als bedrijfsleider draagt hij diversiteit, innovatie en duurzaam en ethisch ondernemen hoog in het vaandel. Daarop wil hij ook met Unizo verder  inzetten. Hij dringt ook aan op een volwaardig sociaal statuut voor zelfstandigen en een betere opvang voor gefailleerden. In de dossiers van het sociaal overleg benadrukt hij het “cruciale belang van voor de kmo-bedrijfsleiders aanvaardbare en in de kmo’s werkbare oplossingen”. Eerste voorwaarde is een sereen onderhandelingsklimaat. “Dat kan enkel als de vakbonden ophouden kmo’s af te schilderen als onveilige, slecht betaalde werkomgevingen waar het niet leuk werken is”, besluit de voorzitter.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen