< Terug naar overzicht

Twee nieuwe executive vice-presidents bij Solvus Resource Group

Naar aanleiding van de publicatie van het jaarverslag meldde de HR-dienstverlener Solvus de aanstelling van twee nieuwe executive vice-presidents die een deel van de leiding van de Solvus-groep krijgen. Het gaat om Marc Frustié en Bart Rentmeesters.

De Fransman Marc Frustié (45) wordt vanaf eind april verantwoordelijk voor België, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Italië en Zwitserland. Hij is nu algemeen directeur bij Potain (torenkranen). Frustié is licentiaat in de politieke en economische wetenschappen, behaalde een MBA aan INSEAD en werkte nog als consultant bij McKinsey.
Bart Rentmeesters (46) is burgerlijk ingenieur, Master in Computer Science en MBA (Ufsia) hij krijgt de leiding over Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Polen. Daarnaast wordt hij verantwoordelijk voor de Solvus-dochters Bureau Van Dijk CS, Beaver Software en Innotiv. Vandaag is hij managing director UK & Ireland bij Guilbert (Pinault Printemps Redoute Group). Eerder vervulde hij managementfuncties bij Randstad Special Divisions, de bouwgroep Van Roey en Anixter.
Deze benoemingen vormen het sluitstuk van een hele reeks managementwissels en –vernieuwingen in en na het turbulente jaar 2002.
De jaarresultaten voor 2002 van de HR-dienstverlener Solvus Resource Group zijn trouwens behoorlijk te noemen, zeker gezien de zwakke markt voor de belangrijkste delen van de activiteit en het verrassende vertrek van de vorige toplui.
De totale bedrijfsopbrengsten groeiden met 4% tot ruim 1,5 miljard euro. De bruto-marge bleef stabiel. Het pro forma netto courant resultaat bedroeg 24 miljoen euro. Het netto-resultaat echter was -40,2 miljoen euro, als gevolg van uitzonderlijke herstructureringskosten, extra afschrijving van goodwill en extra afboeking van dubieuze debiteuren.
In het segment uitzendwerk daalden de marges wegens de druk op de prijzen. Moeilijk ging het er ook aan toe in de sectoren detachering, IT-projecten en opleidingen (hier wordt een sterke daling van cursisten gemeld). Outplacement (via ADV Consult) deed dan weer gouden zaken: de omzet steeg met 75%, het operationeel resultaat met 156%.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen