< Terug naar overzicht

Tom Van West is diensthoofd Personeel en Organisatie bij de gemeente Wetteren

Tom Van West is sinds begin 2012 diensthoofd Personeel en Organisatie bij de Oost-Vlaamse gemeente Wetteren.

Tom Van West (41) studeerde in 1993 aan de Universiteit Gent af als licentiaat in de Internationale Betrekkingen en volgde in 1994 een GGS in Europees Recht. Nadien volgde hij Personeelsmanagement bij de overheid (KU Leuven, 2005) en Public Management aan het Instituut van de Overheid (KU Leuven, 2007).

Van West startte zijn carrière in 1997 als sociaal controleur bij het ministerie van Tewerkstelling en Arbeid. Van augustus 1999 tot eind november 2006 werkte hij voor het ministerie van Defensie in het directoraat-generaal Human Resources. Hij was er onder meer functioneel analist voor het in eigen beheer ontworpen human resources information systeem en lid van diverse werkgroepen in het kader van de herstructurering van de krijgsmacht. Hij was onder meer verantwoordelijk voor personeelsaffectaties ten gevolge van de herstructurering.

Daarna werkte Van West een tweetal jaren als diensthoofd rekrutering en selectie bij de federale overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer. Daar was hij onder meer verantwoordelijk voor het versterken van de employer branding, het uittekenen van loopbaanpaden en het aanwerven van ongeveer 360 nieuwe medewerkers.

Van november 2008 tot eind 2011 was hij aan de slag bij Beliris, een samenwerkingsakkoord tussen de federale staat en het Brussels hoofdstedelijk gewest, als adviseur-generaal ad interim. Hij zorgde er onder meer voor een verdubbeling en verjonging van het personeelsbestand.

Sinds begin 2012 is Van West diensthoofd Personeel en Organisatie bij de Oost-Vlaamse gemeente Wetteren. Zijn belangrijkste opdrachten zijn het uitbouwen en professionaliseren van het HR-beleid en het realiseren van de fusie met de personeelsdienst van de gemeente met die van het OCMW. De gemeente Wetteren telt 200 personeelsleden en het OCMW heeft zo'n 350 werknemers.

“Het realiseren van een fusie van beide personeelsdiensten, het verder uitbouwen en professionaliseren van het HR-beleid, zowel binnen de gemeente als bij het OCMW zijn een enorme uitdaging. Besparingen en efficiënter werken zijn daarbij een belangrijk aandachtspunt. Dit moet bijdragen tot de realisatie van het project Wetteren 2020”, zegt Van West.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen