< Terug naar overzicht

Thomas Leysen wordt VBO-voorzitter

De raad van bestuur van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) heeft Thomas Leysen verkozen tot voorzitter. Hij zal Jean-Claude Daoust opvolgen op 17 april 2008.

Thomas Leysen (47) is perfect viertalig en licentiaat in de rechten (KU Leuven). Hij is sinds mei 2000 gedelegeerd bestuurder van Umicore. Voordien heeft hij verschillende functies bekleed binnen Umicore en de dochterondernemingen. Hij startte zijn carrière in de maritieme sector in Hamburg, Londen en Tokio. Van 1983 tot 1988 leidde hij de Transcor-groep, die hij uitbouwde tot een internationale handelsmaatschappij van olie en steenkool, actief in Europa, Amerika en Azië. In 1989 vervoegde hij de Generale Maatschappij van België en was hij verantwoordelijk voor de herstructurering van de internationale handelsactiviteiten. In 1993 werd hij lid van het directiecomité van Umicore, en leidde hij opeenvolgend verschillende industriële eenheden.

Leysen is ook voorzitter van mediagroep Corelio (de groep rond De Standaard en Het Nieuwsblad). Hij is tevens bestuurder van Cumerio en van IMEC, het onderzoekscentrum op het gebied van micro-elektronica. Daarnaast is hij lid van de Raad van Toezicht van Bank Metzler in Duitsland en lid van de Trilaterale Commissie en van de Europese Ronde Tafel van Industriëlen (ERT). Hij was tot voor kort voorzitter van Agoria en lid van het directiecomité van werkgeversorganisatie VBO.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen