< Terug naar overzicht

Thomas Coremans van AB InBev naar Delhaize

Thomas Coremens is de nieuwe People & Organisation Director voor Delhaize Belux. De voormalige Brand & Marketing Manager van Jupiler en latere HR Director Benelux bij AB InBev, is bij de distributieketen onder meer verantwoordelijk voor competentiemanagem

Thomas Coremans (38) is handelsingenieur (ULB Solvay). Zijn carrière liep van stapel bij ACNielsen, waar hij twee jaar lang aan de slag was als consultant. Vervolgens verhuisde hij naar één van zijn klanten, Interbrew (het huidige AB InBev). Vijf jaar lang werkte hij er in de marketingafdeling (als Brand & Marketing Manager voor het merk Jupiler). Hij evolueerde er naar de sales afdeling, waar hij twee jaar verantwoordelijk was voor de 35 vertegenwoordigers die de grote distributie bezochten.

Toen sneed hij het HR-hoofdstuk aan. Hij stapte over naar de HR-afdeling van de brouwerijgigant. Eerst werd hij HR-manager in de brouwerijen van Leuven, Hoegaarden en Belle-Vue. Daarna maakte hij de opstap naar HR Director voor de Belux en vervolgens voor de Benelux.

Sinds 26 april 2010 is hij People & Organisation Director voor Delhaize Belux. Hij is er onder meer verantwoordelijk voor competentiemanagement, loopbaanmanagement en ‘learning & development’. “Na de pure implementatie van HR-processen, wilde ik graag processen en tools ontwikkelen samen met een team van zeer gemotiveerde medewerkers binnen een dynamisch bedrijf met de juiste cultuur”, commentarieert Coremans zijn nieuwe carrièrestap.

Delhaize telt zo’n 17.000 medewerkers in België en Luxemburg. Het hoofdkantoor vinden we in de Osseghemstraat in Molenbeek. Distributiecentra zijn er in Zellik en Ninove. De keten heeft in deze contreien meer dan 700 winkelpunten (supermarkten Delhaize, AD’s, Proxy’s, Shop’n Go’s, City’s en Red Markets).

< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen