< Terug naar overzicht

Thérèse Derwael aan de slag bij BEST

Thérèse Derwael heeft een tijdelijke functie als HR Officer bij Belgian Electronic Sorting Technology (BEST), nadat ze een paar maand op freelancebasis rekrutering- en selectieopdrachten verzorgde. Bij BEST is Derwael verantwoordelijk voor een bedrijfse

Thérèse Derwael (46) studeerde Secretariaatsmanagement Moderne Talen aan het Heilig Hartinstituut in Heverlee en volgde daarna tal van taal-, HR- en mensgerichte opleidingen, onder andere aan de Britse Cambrigdeshire College of Arts and Technology. In 1987 startte ze haar carrière bij Machiels Recycling Technology als directiesecretaresse. Na twee jaar werd ze managementassistente en personeelsverantwoordelijke bij De Lage Landen Leasing & Trade Finance. Ze was er verantwoordelijk voor de HR-administratie, selectie en rekrutering, opleidingsorganisatie en interne communicatie. Ze zou er acht jaar in dienst blijven.

Midden jaren negentig dook Derwael terug de boeken in en volgde ze een postuniversitaire opleiding HRM aan de EHSAL Management School in Brussel. Na deze studies zette ze een nieuwe stap in haar carrière. Ze werd HR-stafmedewerker bij de VRT-radio. Gedurende zeven jaar implementeerde ze er een functieclassificatiesysteem, competentiemanagement en andere HR-projecten.

“Bij interne en externe selectie voor de VRT-radio deed ik vaak dienst als interne assessor in de assessment centers en ik gaf feedback aan de interne kandidaten”, vertelt Derwael. “Ik monitorde en coördineerde ook alle vormen van freelancewerk.”

Na een korte tussenstap als stafmedewerker personeelsadministratie bij Broederlijk Delen, werd Derwael in 2005 HR-manager bij Ortho Group (voormalige Ortec). “Na verschillende fusies en overnames bestond Ortho Group uit vijf bedrijven in de orthopediesector. Het aantal medewerkers evolueerde in die tijd van 70 naar 400”, legt Derwael uit. “Ik was hierbij verantwoordelijk voor het hele HR-gebeuren.”

Ze bouwde een duidelijke personeelsadministratie uit en communiceerde rond HR-zaken over het behalen van alle ISO-kwalificaties, verzorgde selectie en rekrutering, implementeerde een diversiteitsbeleid en organiseerde sociale verkiezingen.

Na ruim viereneenhalf jaar nam Derwael even de tijd om te bezinnen. Van juli 2010 tot oktober heeft ze uiteenlopende dingen gedaan, gaande van rekrutering en selectie op freelancebasis tot tolkopdrachten en reisbegeleiding in Peru. Sinds oktober is ze opnieuw aan de slag als HR-stafmedewerker bij BEST, zij het in een tijdelijke functie. De bedoeling is een aantal HR-projecten verder uit te werken en te implementeren bij BEST. “We willen een bedrijfseigen functieclassificatiesysteem met loonvorken, functiebeschrijvingen en competentieprofielen”, zegt Derwael. “We willen ook het introductiebeleid vervolledigen en de vertaling ervan in de introductiebrochure updaten. Daarnaast komt er nazicht, update en vertaling van de verschillende HR-policies, ik neem rekrutering en selectie voor mijn rekening en ik zorg voor vertalingen van het Nederlands naar het Engels en omgekeerd.”

“Ik zoek naar een gevarieerde en generalistische HR-functie waarin ik mijn professionele, oplossingsgerichte aanpak en doorzettingsvermogen kan botvieren in een respectvolle en teamgerichte omgeving. En dat is zo bij BEST”, zegt Derwael.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen