< Terug naar overzicht

Sylviane Cannio in raad van bestuur International Coach Federation

De International Coach Federation (ICF), de eerste wereldwijde coachingfederatie met meer dan 12.000 leden verspreid over 80 landen, heeft de verkiezingsresultaten voor de raad van bestuur voor 2008 bekendgemaakt. De ICF-leden hebben Sylviane Cannio ve

Sylviane Cannio (51), Professional Certified Coach (PCC), was voorzitter van ICF België van 2004 tot 2006. In mei organiseerde ze in Brussel de European Coaching Conference die coaches uit 34 landen samenbracht. Ze heeft ook bijgedragen tot de positionering van België op de coachingkaart. Ze begeleidt sinds meer dan 10 jaar directieteams in bedrijven en topkaderleden en heeft meer dan 2000 uur coaching op haar actief.

Als lid van de raad van bestuur van ICF zal Cannio op wereldniveau verantwoordelijk zijn voor de programma’s van research & development en permanente opleiding. “Ik ben fier te kunnen bijdragen tot de ontwikkeling van het coachberoep in de wereld, in Europa en in mijn land. Een krachtige R&D is een ontwikkelingsfactor voor het beroep. De talrijke studies die momenteel lopen in de universiteiten en bedrijven getuigen hiervan. Wat een permanente opleiding betreft: die is onontbeerlijk voor iedere coach die een echte toegevoegde waarde wil betekenen voor zijn klanten”, aldus Cannio.

Sylviane Cannio is licentiaat Economische Toegepaste Wetenschappen (IAG/UCL, 1980) en licentiaat Internationale Betrekkingen en Openbare Administratie (UCL,1980). Ze behaalde ook een MBA (KU Leuven, 1984). Cannio startte haar carrière in internationale marketing bij IBM Singapore, vervolgens bij de economische sectie van de Belgische ambassade in Zaïre, dan bij Procter & Gamble. In 1983 trad ze in dienst in het Centre de Recherches et Gestion Internationale (UCL), waar ze consultant BIT/World Bank/UN werd. Begin 1985 werd ze hoofdredactrice van het tijdschrift Nord-Sud in Tokyo. Na de verkoop van het tijdschrift richtte ze in 1988 haar eigen onderneming op in bedrijfscommunicatie en marketingstrategie.

Cannio heeft een lange ervaring als trainingsleider bij heel wat opleidingsinstituten. Vanaf 1992 doceert ze de cursus Strategic Management aan de United Business Institutes (UBI – University of Wales). Sinds 2002 heeft ze zich intensief toegelegd op haar eigen coachingsproces. Ze behaalde de eerste twee niveaus van coachcertificaten bij ICF in 2004 en 2005. Tussen juni 2004 en juni 2006 was ze voorzitster van het Belgische kapittel van ICF. Tussen januari 2006 en juni 2007 richtte ze samen met vier ICF-collega’s een coachingschool op.

Momenteel is Cannio verantwoordelijk voor de externe communicatie voor de organisatie ACP Business Climate, die de privésector wil stimuleren in 79 landen van de ACP-groep, voornamelijk voormalige Europese kolonies. Behalve professioneel coach en consulent is Cannio ook bedrijfsjournaliste. Ze schreef als freelance journalist voor verscheidene dagbladen en tijdschriften en zetelt ook in de raad van bestuur van de Belgische Koninklijke Vereniging van de Bedrijfspers.

Het doel van de International Coach Federation is het beroep van coach te steunen door de standaardnormen van het beroep vast te leggen, een ethische en deontologische code te bepalen, een onafhankelijke certificatieprocedure voor te stellen en een wereldgroepering van gecertificeerde coaches op het getouw te zetten.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen