< Terug naar overzicht

Sylvain Peeters directeur Personeel & Organisatie Vlaamse Opera

Sylvain Peeters is de nieuwe directeur Personeel & Organisatie van de Vlaamse Opera. Hij werkte zijn hele professionele carrière voor de VRT en was er tot 2007 HR-manager.

Sylvain Peeters (61), licentiaat Bedrijfspsychologie (Universiteit Gent, 1969), kijkt terug op een rijkgevulde carrière bij de openbare omroep.
Na functies als secretaris, waarbij hij de rechterhand of kabinetschef was van de voorzitter van de raad van bestuur en de programmadirecteur radio, werd hij in 1982 hoofd van de programmeringsdiensten Radio. In 1996 groeide Peeters door tot manager marktcommunicatie televisie.
In 2000 nam zijn carrière een onverwachte wending. “De nieuwe directeur televisie, Christina von Wackerbarth, hanteerde een andere visie op marktcommunicatie bij de VRT”, vertelt Peeters. “Ik kreeg mijn ontslag, maar werd bijna onmiddellijk terug opgevist om de taak van HR-manager te vervullen. Een opmerkelijke wending, want ik had al die jaren al geprobeerd een functie op te nemen op de personeelsdienst, maar mijn hervormingsdrang stond me telkens in de weg.”
Als HR-manager stond Peeters in voor de rekrutering en selectie van het personeel, het prestatiemanagement, de invoering van competentiemanagement, het beleid rond remuneratie (ook van het management) en benefits. Hij voerde ook mee de onderhandelingen met de sociale partners, en was ‘leidend ambtenaar’ bij de marktraadpleging voor het installeren van een inhouse uitzendkantoor bij de VRT. Onder zijn leiding werd een nieuwe functieclassificatie ingevoerd.
Bij de Vlaamse Opera is Peeters nu bevoegd voor Personeel & Organisatie. Hij moet een beleid uitstippelen dat zo efficiënt en effectief mogelijk het menselijk én financieel potentieel inzet. De Vlaamse Opera heeft 275 vaste personeelsleden (orkestleden en koorleden, technici, onderhoudsmedewerkers en werknemersactief rond communicatie, planning, financiën, etc.) en ongeveer 900 tijdelijke contractanten per seizoen.

Geïnteresseerd in het carrièreverhaal van Sylvain Peeters? Nieuwsgierig naar het gevoerde HR-beleid bij de openbare omroep? Meer weten over de HR-uitdagingen bij de Vlaamse Opera? Lees dan de rubriek Profiel in HR Square nr. 67 (verschijningdatum 24 maart). Contacteer Bert Gavel voor meer info op 053/60 56 75, of via bert@hrsquare.be.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen