< Terug naar overzicht

Sven Vanderwegen HR-leader Europe, Middle East & Africa bij Stanley HealthCare Solutions

Sven Vanderwegen is HR-leader Europe, Middle East & Africa bij Stanley HealthCare Solutions, één van de business units van Stanley Black & Decker.

Sven Vanderwegen (34) studeerde in 2003 aan de KU Leuven af als licentiaat in de Rechten. Van 2005 tot 2007 was hij legal counsel arbeidsrecht en industriële relaties bij een werkgeversorganisatie. In 2007 stapte hij over naar Dexia als head of HR personnel & time administration.

In 2010 ging Vanderwegen aan de slag als head of HR-projects / HR-businesspartner bij Mercator Verzekeringen. Hij werkte er onder andere mee aan de fusie, overname en integratie van Nateus Verzekeringen en Avéro Insurance, waardoor het personeelsbestand van Mercator verdubbelde op een jaar tijd.

Sinds juni 2012 is Vanderwegen HR-leader Europe, Middle East & Africa bij Stanley HealthCare Solutions, één van de business units van Stanley Black & Decker. Zijn voornaamste opdracht is het realiseren van een op de business afgestemd HR-beleid dat mee aan de groei duwt. De focus ligt daarbij op organizational development, overnames en integratie, sales compensation & benefits, retentie en talentontwikkeling, HR-communicatie, procesoptimalisatie en HR-compliance.

“Voor mij is het een mooie gelegenheid om met veel ruimte voor autonomie in een internationale context met diverse culturen te werken aan een gemeenschappelijk HR-beleid dat de groei van het bedrijf mee zal helpen realiseren. Stanley is een bedrijf waar HR een échter partner van de business is en ook als dusdanig (h)erkend wordt”, zegt Vanderwegen.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen