< Terug naar overzicht

Sophie Vandamme maakt verder carrière bij McBride

Sophie Vandamme is benoemd tot HR Director voor McBride Western Continental Europe. Ze neemt de HR-projecten en de coördinatie van de pan-Europese activiteiten over van Hervé Colléaux, die Business Unit Director Personal Care werd.

Sophie Vandamme (34) zal de HR-strategie van McBride Western Continental Europe (WCE), dat zo’n 2500 personen te werk stelt, verder uitbouwen. Haar focus komt daarbij te liggen op prestatiemanagement en talentopvolging, werknemerstevredenheid, beloning en erkenning. Ze zal hierbij nauw samenwerken met het lijnmanagement van de verschillende divisies.
Vandamme was sinds april 2008 HR-manager voor het WCE-hoofdkantoor en de Ieperse fabrieken van McBride (Ieper Household en Ieper Personal Care). Deze fabrieken stellen samen zo’n 540 arbeiders en 120 bedienden te werk.
Samen met de beide plantmanagers ontwikkelde ze een efficiënte structuur voor de verschillende HR-departementen. Vandamme creëerde gemeenschappelijke HR-praktijken en voerde een effectief Business Process Management in. In haar nieuwe functie blijft ze de beleidslijnen voor deze fabrieken uitzetten, aangezien ze nu alle vestigingen aanstuurt.
Sinds september 2005 was Vandamme bij McBride WCE al HR-manager Head Office (140-tal bedienden). Daarvoor werkte ze voor Europal Group of Companies en SD Worx. Tussen 1999 en 2001 was ze verantwoordelijk voor het HR-beleid voor de Belgische en Luxemburgse vestigingen van Cable & Wireless.

McBride Western Continental Europe is producent van private label-producten voor huishoudelijk gebruik, persoonlijke verzorging en textielreiniging.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen