< Terug naar overzicht

Sonia Frey directeur personeelsbeleid bij De Lijn

Sinds midden mei is Sonia Frey de nieuwe directeur personeelsbeleid bij de Vlaamse openbare-vervoersmaatschappij De Lijn.

Sonia Frey (41) heeft een diploma Psychologie (VUB). In 1993 begon ze haar loopbaan als recruitment & selection consultant bij Unilever België. Na drie jaar stapte ze over naar verzekeringsmaatschappij Allianz (toen AGF) om er hiring & training manager te worden.

In 2000 koos ze voor een job als management & organisation development manager bij bpost (toen De Post), waar ze doorgroeide tot HR-manager. Sinds 2007 was ze directeur talentmanagement bij energieleverancier EDF Luminus.

Sinds midden mei 2012 is Sonia Frey de nieuwe directeur personeelsbeleid bij De Lijn. Ze volgt Paul Raa op, die personeelsdirecteur is sinds de oprichting van de vervoersmaatschappij in 1991 en eind juni met pensioen gaat.

“Mobiliteit is een belangrijk maatschappelijk onderwerp, uit zowel menselijk, economisch, als ecologisch perspectief. Ik was dan ook zeer enthousiast toen ik in contact werd gebracht met De Lijn. Het bedrijf is meer dan een vervoersmaatschappij, ik kreeg meteen het beeld van een menselijke en mensgerichte omgeving waarin de klant centraal staat. Voor zo'n bedrijf wil ik werken. Meer had ik niet nodig om deze nieuwe stap in mijn loopbaan te zetten”, commentarieert Frey.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen