< Terug naar overzicht

Sofie Van Veirdegem Knowledge Base Lead bij AXA Belgium

Sinds november is Sofie Van Veirdegem Knowledge Base Lead bij AXA Belgium. Haar nieuwe doelstelling: de employee-experience verbeteren en een klantgerichte tool aanreiken met informatie die door iedereen kant en klaar gebruikt (want begrepen) kan worden.

Sofie Van Veirdegem (36) behaalde in 2003 een licentiaat Romaanse Talen aan de KU Leuven, en in 2004 een licentiaat Etudes Européennes aan de ULB. Ze startte haar professionele carrière in de HR-consultancy bij onder meer Michael Page en Hudson. In 2013 werd ze Expert Talent & Arbeidsmarkt bij werkgeversorganisatie Agoria.

Sinds juli 2015 werkt Van Veirdegem als freelancer. Zo was ze van oktober 2016 tot juli 2017 HR-businesspartner bij Toyota Material Handling in Wilrijk. In die 9 maanden zorgde ze voor 30 nieuwe aanwervingen, stelde ze de interne mobiliteitsprocessen op punt en structureerde ze het beleid van de externe rekruteringspartners.

Sinds november 2017 is de linguïste Knowledge Base Lead bij AXA Belgium. Ze leidt er een team van vier copywriters die de beschikbare HR-content op een klantgerichte manier herschrijven. Verder is Van Veirdegem de contactpersoon voor alle HR-stakeholders (content-owners binnen de departementen Reward, Internal Mobility, Performance Management, Learning & Development en Well-Being) en zorgt ze ervoor dat iedereen op de hoogte blijft van de vooruitgang. “We werken volgens de agile-methode die ikzelf nu stuur vanuit ‘design thinking for HR’. Ik heb hiervoor ook een masterclass gevolgd bij Catherine Vanhullebusch en Sara Coene in oktober”, aldus Van Veirdegem. Het is een overkoepelend project, dat zowel de bank- als de verzekeringsactiviteiten omvat.

AXA Belgium heeft in België zo’n 4500 medewerkers in dienst, met twee grote vestigingen in Brussel en Berchem.

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen