< Terug naar overzicht

Sofie De Ceuster HR Officer bij Sandvik

Sofie De Ceuster heeft afscheid genomen van Randstad Group en is nu HR Officer bij Sandvik. Ze zal er structuur brengen in het HR-beleid van de Belgische afdeling, met steun van haar Nederlandse HR-collega’s.

Sofie De Ceuster (30) behaalde in sneltempo drie masterdiploma’s. In 2002 werd ze master Vertaalkunde aan het Hoger Instituut voor Vertalers en Tolken in Antwerpen (Engels-Grieks-Spaans). Daarna voltooide ze met succes haar studies Psychologie en Antropologie aan de KU Leuven. In 2006 kon ze dan ook onmiddellijk aan de slag als psychologe Training & Selectie bij Alert Management Consultants.

Na een korte periode werd ze aangetrokken door selectiekantoor Atoll Select als HR Consultant. In februari 2009 ging Atoll Select op in de Randstad Group en ook Sofie De Ceuster verhuisde mee. Bij Randstad Group deed ze vooral assessment centers en rekruteringsprocedures.

In 2009 volgde Sofie De Ceuster een HRM-cursus met de bedoeling een meer generalistische HR-functie op te nemen. In september maakte ze dan de overstap naar Sandvik. De firma ontwikkelt, produceert en verkoopt wereldwijd hoogtechnologische gereedschappen en stalen toepassingen voor de industrie. De voornaamste focus ligt op kwaliteit en klantentevredenheid, waardoor Sandvik zijn positie van marktleider weet te handhaven. “Als HR Officer ben ik het aanspreekpunt voor alle aan HR-gerelateerde zaken zoals personeelsbeleid, rekrutering, comp & ben, opleidingen en sociale wetgeving”, zegt Sofie De Ceuster. “In al deze zaken probeer ik als sparringpartner voor het management zo goed mogelijk advies te verlenen.”

De Belgische vestiging van Sandvik, in Brussel, stelt 45 mensen te werk in drie departementen. “Op vlak van HR is er in België nog maar weinig gestructureerd”, vertelt De Ceuster. “De bedoeling is om met de ondersteuning van mijn Nederlandse collega’s stap voor stap een HR-beleid uit te bouwen, zowel op praktisch-organisatorisch vlak als op strategisch vlak. Ook het introduceren van competentiemanagement en dit doortrekken naar de verschillende HR-processen staat in de nabije toekomst op het programma.”

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen