< Terug naar overzicht

Siegrid Van Rompaey coördinator talentontwikkeling bij het Stedelijk Onderwijs Antwerpen

Siegrid Van Rompaey is coördinator talentontwikkeling bij het Stedelijk Onderwijs Antwerpen.

Siegrid Van Rompaey (45) werkte van 1994 tot 2009 bij Nike, de eerste vijf jaar op de afdeling customer service, waar ze meewerkte aan de opstart van een shared customer service center in het Europese hoofdkwartier van Nike in Hilversum (Nederland). Ze leidde er nieuwe medewerkers van diverse nationaliteiten op in het gebruik van de customer service applicaties.

Begin 2000 keerde Van Rompaey terug naar België, naar het distributiecentrum van Nike in Laakdal als specialist opleidingen. In die functie heeft ze de aanpak van opleidingen zien veranderen van een ad hoc benadering naar een geïntegreerd opleidingsbeleid. Haar belangrijkste realisaties zijn het opstarten en uitbouwen van twee groepen interne trainers, waardoor er heel snel op opleidingsvragen van medewerkers ingespeeld kon worden.

Daarnaast werkte Van Rompaey een werkboek uit om medewerkers met loopbaanvragen de juiste begeleiding aan te bieden. Ook de implementatie van een opleidingsregistratietool staat op haar conto.

In 2007 was Van Rompaey, nog steeds bij Nike, HR-advisor voor de kantoorfuncties. Maar de economische crisis sloeg ook bij Nike toe. Eind 2009 diende een deel van de kantoormedewerkers af te vloeien, waaronder ook Van Rompaey.

Van januari tot december 2010 werkte Van Rompaey als HR-officer bij Mars Belgium. Daar optimaliseerde ze de al geïmplementeerde tijdsregistratietool, waardoor de heersende frustraties over fouten in de loonberekening verdwenen als sneeuw voor de zon. Ze werkte er een eenduidige bundel HR-policies & practices uit.

Na afloop van dit tijdelijke contract in januari 2011 startte Van Rompaey als HR-partner bij Zorgbedrijf Antwerpen. Ze was er het aanspreekpunt voor alle HR-gerelateerde vragen voor een interne klantengroep van een 600-tal medewerkers in de regio Antwerpen Centrum.

Sinds 1 maart 2014 is Van Rompaey coördinator talentontwikkeling bij het Stedelijk Onderwijs Antwerpen. Vanuit deze rol bouwt ze mee aan de ontwikkeling van het strategisch ontwikkelbeleid dat het Stedelijk Onderwijs Antwerpen voort laat evolueren naar een 'lerende organisatie'. Daarnaast neemt ze een coördinerende rol op in de projecten ‘anders gaan werken’ en het herwerken van de bestaande functiebeschrijvingen.

“Na drie jaar in een operationele functie wilde ik meer in de diepte kunnen werken. Daarom heb ik beslist terug te keren naar mijn passie, opleiding en ontwikkeling”, zegt Van Rompaey.

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen