< Terug naar overzicht

Securex introduceert ZebraZone in Nederland

Securex introduceert samen met Falke & Verbaan BV het instrument voor het meten en verbeteren van werknemerstevredenheid en betrokkenheid ZebraZone op de Nederlandse markt.

Medewerkersonderzoek in Nederland stond de jongste jaren sterk in het teken van welzijn en gezondheid. Dit kwam door de afspraken in Arbo-convenanten om de risico’s voor (te hoge) werkdruk en stress te beperken en was onderdeel van de inventarisatie van welzijnsrisico’s in het kader van de RI&E. Falke & Verbaan en Securex verwachten dat organisaties meer de behoefte zullen krijgen om de percepties van personeelsleden te onderzoeken. Er zal echter een verschuiving optreden in het doel van het onderzoek: de nadruk zal, naast de welzijns- en gezondheidsrisico’s, komen te liggen op het sturen van gedrag van medewerkers ten behoeve van betere organisatieresultaten. Falke & Verbaan en Securex kiezen voor deze gedragsmatige invalshoek.

Dankzij benchmarking kunnen organisaties de eigen resultaten vergelijken met die van de arbeidsmarkt. In september 2006 zal de eerste Nederlandse Benchmark klaar zijn.

Securex eb Falke & Verbaan werken vandaag aan een structurele samenwerking voor ZebraZone Nederland en onderzoeken ook mogelijkheden van samenwerking in andere HR-domeinen.

Falke & Verbaan is een onafhankelijk organisatiebureau, gespecialiseerd in gedrags- en cultuurbeïnvloeding ter verbetering van inzetbaarheid en arbeidsproductiviteit. Het telt bijna 40 consultants en trainers.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen