< Terug naar overzicht

Schelstraete & Desmedt Human Resources Award voor Daan Sorgeloos

Daan Sorgeloos, die aan de VUB afstudeerde als licentiaat in de arbeids- en organisatiepsychologie, haalde de Schelstraete & Desmedt Award 2003 binnen met zijn verhandeling ‘Implementatie van een organisatieverandering: aanzet tot de ontwikkeling van ee


De jaarlijkse award van het executive & director search-bureau Schelstraete & Desmedt bekroont ‘de beste thesis op vlak van human resources management’, op basis van het oordeel van een jury waarin vertegenwoordigers zetelen van de Universiteit Gent, de Ehsal, de Vrije Universiteit Brussel, de Katholieke Universiteit Leuven en de Hogeschool Gent.


In zijn eindverhandeling ‘Implementatie van een organisatieverandering: aanzet tot de ontwikkeling van een procesevaluerende vragenlijst voor de change agent’ (VUB, 2003) identificeert Daan Sorgeloos acht rollen voor de change agent, tijdens de verschillende fasen van de organisatieverandering. Die rollen zijn: interne bemiddelaar, facilitator, communicator, organisator, innovator, succes zichtbaar maken en vieren, projectmanager en mentor. Op basis van dit model presenteert Sorgeloos een interpreteerbare en evalueerbare vragenlijst voor change agents. De relevantie van de vragenlijst is volgens de auteur dat op basis van de scores, de HR-manager gerichter op zoek kan gaan naar de geschikte trainingen voor change agents. Sorgeloos’ werk is echter nog niet kant en klaar: het moet statistisch en wetenschappelijk verdiept worden.


Daan Sorgeloos werkt momenteel als consultant bij Kaleido Consulting, een HR-adviesbureau met vestigingen in Gent, Brussel en Hasselt.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen