< Terug naar overzicht

Sarens Group investeert aanzienlijk in HR: 3 aanwervingen en een promotie

Door de snelle groei van het personeelsbestand en de verhoogde globale mobiliteit van de werknemers, versterkt Sarens Group haar HR-afdeling met drie nieuwkomers en een interne promotie. Recentelijk werd Kris Clymans er HR-manager. Nu zijn er ook Karen Bl

Sarens Group is een internationale onderneming van Vlaams-Brabantse origine, die zich gespecialiseerd heeft in kraanverhuur en engineeringprojecten. Door de snelle internationale groei is er nood aan een verdere uitbouw van HR in de hoofdzetel in Wolvertem (bij Meise) om de verdere groei te ondersteunen. Dat omvat onder andere juridisch advies, internationale tewerkstelling, opmaak van functieomschrijvingen en competentiematrixen, training & development en een compensation & benefit-strategie.

De voorbije maanden is ook het personeelsbestand aanzienlijk gegroeid en dat vraagt een adequate HR-aanpak. Kris Clymans (37), die voorheen bij Tower Automotive aan de slag was als HR-manager, is ondertussen aan de slag bij Sarens. Nadat hij afstudeerde in 1996 als maatschappelijk assistent (optie Personeelswerk), ging Clymans aan de slag als juridisch medewerker bij het LBC-NVK en daarna als vakbondssecretaris bij het ACV Voeding & Diensten. In 2005 behaalde hij een postgraduaat in HRM (UAMS) en werd opeenvolgend HR-manager bij André Celis Holding, Manager Industrial Relations bij Daf Trucks en HR-manager bij Tower Automotive.

Karen Blereau (33) ruilt HR-dienstverlener SD Worx in voor Sarens Group. Ze zal er instaan voor de coördinatie van dossiers inzake internationale tewerkstelling. Nadat ze in 2000 haar studies Rechten met succes voltooide, ging ze aan de slag bij Puma, een Antwerpse onderneming die marketingcampagnes en bedrijfsevenementen verzorgt voor onder andere Mobistar en Acerta. In mei 2001 maakte ze de overstap naar DDB Events, onderdeel van de Belgische dochteronderneming van het Amerikaanse DDB.

Een jaar later volgde de introductie in de HR-sector met de functie van juriste/HR-consultant bij het Amerikaanse Mercer HR Consulting. Na drie jaar nam Blereau in augustus 2005 de uitdaging aan om Legal Consultant te worden bij SD Worx Tax & Legal. Ze werd er Advanced International Consultant, waarna ze in april van dit jaar begonnen is aan de nieuwe uitdaging bij Sarens Group. Ze neemt er alle juridische en procedurele aspecten aangaande tewerkstelling, de theoretische onderbouw en praktische toepassing en uitvoering ervan voor haar rekening. Ze is ook verantwoordelijk voor de opstart en coördinatie van de loonadministratie.

Ben Aelbrecht (31) is al sinds 2003 aan de slag bij Sarens Group en heeft in mei promotie gemaakt van Recruiment & Training Coördinator tot Training & Development Coördinator. Hij wordt er verantwoordelijk voor het uitwerken van functiebeschrijvingen en de competentiematrix voor Sarens Group wereldwijd. Ook het uitwerken van opleidingstrajecten en trainingprogramma’s en het organiseren van opleidingen valt binnen zijn verantwoordelijkheid.

Tot voor kort combineerde Aelbrecht opleiding nog met rekruteringen in één functie, maar door de sterke groei van Sarens Group kon hij de twee niet meer goed uitwerken. Daarom werd de functie opgesplitst en neemt Lieve Herssens het luik rekrutering voor haar rekening.

Lieve Herssens (37) is licentiate Handelswetenschappen (1996, Economische Hogeschool Sint-Aloisius) met specialisatie in Human Resources Management. Haar eerste stappen in het werkveld zette ze in 1998 als trainer bij soft- en hardwarebedrijf SDP. Daarna werd ze zes jaar lang intern consultant bij uitzendkantoor Vedior Interim. In 2007 stapte ze over naar Sodeva Consulting, waar ze als consultant instond voor rekrutering en selectie. In 2009 aanvaardde ze een tijdelijke onderwijsopdracht om in datzelfde jaar nog educatief medewerker te worden in het Huis van het Nederlands.

Bij Sarens Group zal Herssens als Recruitment Coördinator instaan voor rekruterings- en selectieopdrachten voor diverse profielen en niveaus (waaronder hogere en internationale functies). Ze beheert ook het volledige rekruteringsproces vanaf het ontstaan van de vacature tot de invulling ervan.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen