< Terug naar overzicht

Sarah Fourneaux HR-manager Benelux bij Mercer

Sarah Fourneaux is de nieuwe HR-manager Benelux bij Mercer.

Sarah Fourneaux zal in haar nieuwe rol vooral instaan voor de verdere uitbouw van de HR-afdeling en het uitstippelen van een HR-beleid dat de ontwikkeling van Mercer als kennisorganisatie mee kan ondersteunen.

Sarah Fourneaux (39) behaalde in 1996 een master in de Economie aan de Europese Hogeschool in Brussel. Ze begon haar professionele loopbaan bij Vandemoortele als sales-trainee en werd er al na een jaar marketing en sales manager voor de Baltische Staten, een functie waarvan het internationale karakter haar onmiddellijk aansprak.

In 1999 verhuisde ze naar Phillip Morris Belgium, waar ze verantwoordelijk werd voor sales training en ontwikkeling. Na een jaar werd ze management en organization development manager voor de Benelux, en vijf jaar later voor Frankrijk.

In 2007 ging Fourneaux aan de slag bij Fortis Investments als Global Head of Career Development en verhuisde daarna naar de Colruyt Group Services, waar ze gedurende drie jaar actief was als manager Corporate Organization Development.

In haar nieuwe functie zal Fourneaux vooral vorm geven aan het HR-beleid van Mercer in de Benelux. “Mijn vorige werkgevers zijn allemaal bedrijven die een tastbaar, materieel product maken. Nu kom ik dus terecht bij een kennisorganisatie met een andere bedrijfscultuur en een andere kijk op de HR-aspecten in de organisatie. Dat is een deel van de uitdaging, zeker ook omdat zowat iedereen bij Mercer met HR bezig is, want dat is onze core business. Ik kijk er ook naar uit dat ik me nu op alle aspecten van het HR-spectrum kan toeleggen. Mijn werk voordien was altijd vrij specialistisch, en ook die nieuwe dimensie is zeker een deel van de uitdaging”, zegt Fourneaux.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen