< Terug naar overzicht

Sandra Boel van AstraZeneca naar Strabag

Sandra Boel, HR-manager bij farmareus AstraZeneca, stapte vorige week over naar bouwbedrijf Strabag. Ze zal er een HR-beleid opbouwen voor de 600 medewerkers.

Sandra Boel (37) heeft vijf jaar gewerkt als HR-manager bij AstraZeneca. In haar portefeuille als HR-manager zaten de departementen Operations, Medical, Governmental & Corporate Affairs, Finance en tot eind vorig jaar ook Sales & Marketing Specialty Care. Boel becommentarieert haar carrièrestap: “Ik word gedreven door bijleren, uitdagingen en afwisseling. Na vijf jaar als HR-manager heb ik letterlijk alle departementen van AstraZeneca in mijn portefeuille gehad en had ik behoefte aan bijkomende en nieuwe verantwoordelijkheden.”

Die vindt Boel dus nu bij het van oorsprong Duitse bouwbedrijf Strabag (de holding Strabag SE stelt zo’n 60.000 mensen te werk). “Bij Strabag Benelux zal ik voor een populatie van een 600-tal medewerkers een HR-beleid opbouwen. Momenteel wordt er via een dochteronderneming vrijwel uitsluitend loonadministratieve ondersteuning geboden aan het moederbedrijf. Men voelt echter de noodzaak om HRM op te starten en in kaart te brengen. Die uitdaging spreekt me enorm aan. Ik krijg carte blanche om een HR-beleid op poten te zetten en zou meteen ook rapporteren aan de algemeen directeurs, wat garanties biedt op het vlak van beslissingsruimte. Door de regionale verankering van het bedrijf kan ik ook de Nederlandse sociale wetgeving onder de knie krijgen, want Strabag heeft vestigingen in Antwerpen, Brussel, Gent, Genk, Luik én in het Nederlandse Vlaardingen.”

Voor ze bij AstraZeneca aan de slag ging, was Boel vier jaar consultant bij Randstad Services. Ze was er actief voor de divisies Recruitment & Selection, Outplacementbegeleiding en HR-projects. Voordien deed ze ervaring op als HR-medewerker bij het Centrum voor Bedrijfsbeheer en Pauwels Trafo.

Boel behaalde een graduaat Bedrijfsvertalingen (Karel de Grote Hogeschool) en een bachelor Psychologie. In 2006 rondde ze de masterclass HRM aan de Vlerick Leuven Gent Management School af. Momenteel legt ze een master Psychologie af via de Open Universiteit te Antwerpen en volgt ze de opleiding certified personal coach aan het UAMS.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen