< Terug naar overzicht

Sabine Vandenplas is HR-manager bij KU Leuven

Sabine Vandenplas is HR-manager Humane Wetenschappen van de KU Leuven.

Sabine Vandenplas (34) behaalde een master Practitioner Neuro-Linguistic-Programming aan het Institute for Neuro-Linguistic-Programming. In 2000 startte ze haar carrière als recruitment officer bij Sitel. Vijf jaar later, in 2005, stapte ze over naar LogicaCMG als recruitment manager. In augustus 2007 werd ze HR-manager-recruitment bij Cisco Systems. In september 2011 ging ze aan de slag als freelance HR-consultant.

Sinds januari 2012 is Vandenplas HR-manager Humane Wetenschappen aan de KU Leuven. Als HR-manager is ze verantwoordelijk voor de HR-dienstverlening vanuit de personeelsdienst aan de Groep Humane Wetenschappen en zorgt ze voor de implementatie van het personeelsbeleid binnen deze grote klantengroep. Ze is het aanspreekpunt voor het groepsbestuur, diensthoofden en medewerkers, en is verantwoordelijk voor de implementatie van diverse initiatieven op vlak van HR en organisatieontwikkeling. Ze stuurt een team aan van HR-consulenten en een HR-medewerker.

“De grootste motivatie is deel te kunnen nemen aan maatschappelijk relevante projecten en fier te kunnen zijn op de onderneming waarvoor je werkt. De doelstellingen zijn zeer gevarieerd dankzijde grote verschillen in de groepen binnen de universiteit. De groep Humane Wetenschappen telt acht faculteiten en verschillende interfacultaire instituten. De uitdaging is hen te begeleiden met een op maat uitgewerkt HR-beleid, opdat zij zich kunnen focussen op hun hoofddoel: onderwijs, onderzoek en maatschappelijke dienstverlening”, vertelt Vandenplas.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen