< Terug naar overzicht

Rudy Blereau ruilt Valens voor Heijmans Bouw

Interim-manager Rudy Blereau is op 5 mei gestart als gedelegeerd bestuurder bij Heijmans Bouw. De sectorspecialist is daarmee toe aan zijn derde bouwbedrijf in twee jaar.

Rudy Blereau (58) heeft als opdracht om de organisatie te stroomlijnen in afwachting van de komst van de definitieve nieuwe CEO van Heijmans Bouw. Dit bedrijf vormt samen met Heijmans-RE en De Coene Construct de bouwpoot (Heijmans Building Services) van bouwgigant Heijmans. Heijmans heeft in België nog twee andere strategische pijlers: Heijmans Property Development en Heijmans Infrastructure Services. De groep telt ongeveer 1600 werknemers.

Blereau was sinds september 2007 aan de slag als gedelegeerd bestuurder bij Valens, dat deel uitmaakt van Groep Soficom (ook bekend onder de naam Eiffage België). Die groep telt 28 bedrijven. Blereau moest er de fusie van bouwondernemingen Van Rymenant en Maurice Delens uit 2006 afronden en een identiteit ontwikkelen voor Valens en de zowat 140 bedienden en 360 arbeiders werkzaam bij de aannemer.

Blereau commentarieert: “Ik heb de bedrijfscultuur en –organisatie vormgegeven. Er is een nieuwe directiestructuur op basis van een managementteam geïnstalleerd, een nieuwe afdeling gecreëerd (Technisch Bureau) en twee afdelingen geherdefinieerd (HR en ICT). Vooral de opdracht van HR is uitgebreid en aangepast aan de toekomstige noden. Mijn taak is afgerond, maar ik zal nog tijdelijk blijven coachen en ik blijf ter beschikking waar nodig.”

Voor zijn opdracht bij Valens werkte Blereau voor Groven+, de aluminiumdivisie van industriebouwer Gijbels Groep. Toen hij er in 2006 aan de slag ging, was hij geen nieuw gezicht: in 2001 was hij al interim-manager bij Gijbels. Hij kwam er opnieuw terecht na omzwervingen via een andere bouwreus, Franki Construct/Groep Willemen, en een taak als co-CEO bij Hays Logistics (ACR).

Blereau is burgerlijk ingenieur (KU Leuven) en bachelor in de economie (Universiteit Hasselt). Tussen 1977 en 1986 werkte hij voor Van Hool. Hij was er technisch manager en had later als general manager de leiding over de onderneming in Spanje. Sinds 1986 is Blereau interim-manager. Hij vervulde 16 opdrachten in de laatste 22 jaar. Van 1995 tot 1998 sloot hij finaal de nv Mijnen, de opvolger van de Limburgse steenkoolmijnen.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen