< Terug naar overzicht

Rudy Blereau aan de slag bij Valens

Interim-manager Rudy Blereau ruilt Gijbels Groep voor aannemer Valens. Hij wordt er gedelegeerd bestuurder.

Rudy Blereau (57) werkte tot voor kort voor Groven+, de aluminiumdivisie van industriebouwer Gijbels Groep. Bij zijn nieuwe opdrachtgever, Valens, gaat hij op zijn minst voor een jaar aan de slag als gedelegeerd bestuurder.
Valens is deel van de Groep Soficom, een van de boegbeelden van de Belgische bouwwereld. De groep telt niet minder dan 28 bedrijven. Valens ontstond in 2006 door een fusie van de bouwondernemingen Van Rymenant en Maurice Delens. Operationeel is de fusie een succes, maar op groepsniveau moet er nog één bedrijfscultuur gevormd worden. Het is Blereaus taak de fusie af te ronden en een eigen identiteit te ontwikkelen voor Valens en de 137 bedienden en 356 arbeiders werkzaam bij de aannemer.
Blereau is burgerlijk ingenieur (KU Leuven) en bachelor in de economie (Universiteit Hasselt). Tussen 1977 en 1986 werkte hij voor Van Hool. Hij was er technisch manager en had later als general manager de leiding over de onderneming in Spanje. Sinds 1986 is Blereau interim-manager. Hij vervulde 15 opdrachten in de laatste 20 jaar. Hij werkte achtereenvolgens voor General Motors International, bouwfirma B+ Villa’s, ingenieursbureau Groep Van Looy, producent van auto-onderdelen Quickwheel Holdings, Emec International (import en distributie van airconditioning), aannemer Antwerpse Bouwwerken (deel van de Soficom Groep). Van 1995 tot 1998 sloot hij de nv Mijnen (opvolger van de Limburgse steenkoolmijnen). Hierna was hij actief voor Femont (gespecialiseerde bouwer van geautomatiseerde heftoestellen), bouwpromotor Robelco, en de Belgische kunststoffenverwerker Overpelt Plascobel die door Umicore (toen nog Union Minière) werd verkocht aan Trust Capital Partners. In 2001 ging hij voor de eerste maal aan de slag bij industriebouwer Gijbels Groep. Na omzwervingen via een andere bouwreus, Franki Construct/Groep Willemen, en een taak als co-ceo bij Hays Logistics (ACR) nadat dit bedrijf in 2004 werd ingelijfd bij de Platinum Equity Groep, kwam Blereau in 2006 terug bij de Gijbels Groep.
In HRS nr. 45 van mei 2007 kon u uitgebreid kennismaken met Rudy Blereau. De sectorspecialist had het toen in zijn ‘Profiel’ onder andere over de kracht van een buitenstaander, de wendbaarheid van een interim-manager en hoe hij aan comanagement doet. Geïnteresseerd? Neem een abonnement via bert@hrsquare.be of tel. 053/60.56.75. U krijgt er deze editie gratis bij.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen