< Terug naar overzicht

Robert Ruys nieuwe HR-directeur bij Fina Antwerp Olefins

Robert Ruys volgt bij Fina Antwerp Olefins Marc Vanden Boer op die onlangs het bedrijf verliet om aan de slag te gaan als HR-directeur bij Sabena Technics.

Robert Ruys (53) is burgerlijk ingenieur Mechanica (KU Leuven) en behaalde een executive MBA (IPO-Ufsia). Het overgrote deel van zijn carrière is hij werkzaam geweest op het hoofdkwartier van Agfa-Gevaert in Mortsel. Hij startte er in 1979, na vijf jaar activiteit bij Monsanto Europe, als Manager Mechanical Workshop. In 1991, na een bijkomende opleiding senior HR-management te hebben gevolgd aan de Ufsia (IPO) werd hij human resources-manager. Als Director Human Resources Management (1998-2001) stond Ruys in voor de hervorming van het HR-departement en een definiëring van de HR-kernbusiness als ondersteuning van het lijnmanagement. Ook competentie en ontwikkeling kregen zijn bijzondere aandacht. In 2001 werd Robert Ruys, nog steeds bij Agfa-Gevaert, verantwoordelijk voor de internationale HR-coördinatie als Manager Corporate Personnel.


Voor zijn intrede bij Fina Antwerp Olefins, was Robert Ruys ook nog anderhalf jaar HR-manager bij het Autonoom Havenbedrijf Antwerpen.


Bij zijn nieuwe werkgever zal Ruys door continuïteit, responsabilisering en differentiatie het personeelsbeleid afstemmen op en integreren in het dagelijks beleid van Fina Antwerp Olefins, een joint venture van Total en ExxonMobil Chemical Belgium.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen