< Terug naar overzicht

Pieter Mathys HR-generalist bij ThromboGenics

Pieter Mathys maakte in juli 2012 de overstap naar ThromboGenics als HR-generalist.

Pieter Mathys (38) behaalde na het afronden van zijn opleiding licentiaat Vertaler Duits-Spaans aan VLEKHO een postgraduaat Human Resources Management aan de EHSAL Management School.

Mathys startte zijn loopbaan in 1996 als technical support agent bij Sitel Europe. Medio 1997 groeide hij door tot manager van het Europese support team van Texas Instruments. Sinds 1999 was hij als recruitment officer verantwoordelijk voor de werving en selectie van de verschillende staffuncties en als assessor actief tijdens de assessment centers in de aanwervingsprocedure voor team-managers.

In september 2001 stapte Mathys over naar DVV Verzekeringen, waar hij als HR-adviseur meewerkte aan een nieuwe functieclassificatie en sociaal-juridische informatie aan enkele interne afdelingen verstrekte.

Tussen 2002 en 2007 werkte hij als HR-associate bij de Clinical Research Organisatie MSOURCE. Hij stond er mee in voor de internationale expansie van het bedrijf door medische profielen voor de filialen in Warsaw en Madrid aan te werven. Hij was er tevens verantwoordelijk voor payroll, compensation & benefits en performance management.

Tussen maart 2007 en december 2009 was Mathys HR-consultant bij Fluxys. Nadien ging hij aan de slag bij advocatenbureau Linklaters, waar hij als HR-businesspartner voor de Belgische vestigingen in Brussel en Antwerpen de HR-contactpersoon was voor de advocaten en de supporting staff. Hij stond ook in voor de aanwerving van advocaten en secretaressen, en ontwikkelde er HR-processen en procedures rond werving & selectie, retentie, career development en internal mobility.

Sinds juli 2012 is Mathys HR-generalist bij ThromboGenics. Hij wordt er verantwoordelijk voor de aanwerving van diverse zeer gespecialiseerde medische profielen binnen Europa om de verdere groei van het Leuvense biotechbedrijf in goede banen te leiden. Hij zal onder andere instaan voor de implementatie en opvolging van een e-performance managementsysteem en zal HR-policies en procedures uitwerken.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen