< Terug naar overzicht

Pierre Alain De Smedt nieuwe voorzitter van het VBO

Pierre Alain De Smedt volgt Thomas Leysen op als voorzitter van de werkgeversorganisatie VBO.

Pierre Alain De Smedt is onder meer voorzitter van Deceuninck en van Febiac en was ook al vicevoorzitter van het VBO. Meer nadruk op internationaal ondernemen, het concurrentievermogen versterken, en de desindustrialisering tegengaan: zo vat De Smedt zijn to-do-lijst voor zijn driejarig mandaat van VBO-voorzitter samen.

Naast deze drie doelstellingen wil de De Smedt ook de synergie met de sectorale en regionale actoren versterken, en dit volgens een logica van complementariteit en steeds vanuit een streven naar efficiƫntie. Hij wil tevens de traditie van het luisteren naar en de dialoog met onze gesprekspartners van de vakbonden voortzetten.

Voorts doet De Smedt een oproep tot onze politici om ons land te voorzien van een institutionele structuur die aan de verwachtingen van de bevolking en de ondernemingen beantwoordt en een volwaardige regering te vormen die een signaal van stabiliteit naar de internationale markten en investeerders kan uitsturen.

Uit zijn ervaring als topmanager bij Volkwagen en Renault heeft de nieuwe voorzitter geleerd dat zelfs in zeer moeilijke situaties niets onmogelijk is.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen