< Terug naar overzicht

Philips Turnhout stelt Diederik Van Noten aan tot HR-manager

Diederik Van Noten is de nieuwe HR-manager van Philips Innovative Applications in Turnhout.

Diederik Van Noten (44) is licentiaat in de Sociale Wetenschappen (Sociale Hogeschool Heverlee) en studeerde Rechten aan de VUB. Tot voor kort was hij in dienst van PricewaterhouseCoopers. Als senior manager en lid van de HR Services-afdeling legde hij er zich toe op veranderingsmanagement, sociale relaties en verloning.

Eerder werkte Van Noten bij de bank BAC. Hij deed ervaring op in het overleg tussen werkgevers en werknemers bij de bediendecentrale LBC-NVK van het ACV (1985-2001). Vanaf 1987 was hij rechter in sociale zaken bij de arbeidsrechtbank in Mechelen en van 1994 tot 2000 raadsheer aan het Arbeidshof van Antwerpen, waar hij nu ereraadsheer is. Hij werd ook enkele malen aangesteld als beloningsexpert door de arbeidsrechtbank van Antwerpen. Van Noten doceert voorts over beloningsbeleid aan de Sociale Hogeschool Heverlee.

Philips Lighting Turnhout is een van de grootste lampenproducenten van de Philips Groep. Het bedrijf is ook het wereldwijde innovatiecentrum voor research en ontwikkeling van Philips hogedruk-gasontladingslampen (HID-lampen) en van de metalen componenten in het hart van de lamp. Van Noten heeft er de HR-bevoegdheid over ongeveer 2500 werknemers. Volgens hem is “de wijze waarop werknemers worden ingepast in de organisatie uniek, er wordt resoluut voor zelfsturing gekozen”. Het verhogen van de inzetbaarheid van medewerkers zal een centrale rol spelen in het HR-beleid.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen