< Terug naar overzicht

Philippe Naert bestuurder UAMS

Philippe Naert, voormalig decaan van Insead en Nyenrode en huidig decaan van TiasNimbas, wordt vanaf januari 2009 bestuurder van de Universiteit Antwerpen Management School (UAMS).

Philippe Naert (65) is nu nog decaan bij de Tilburgse business-school TiasNimbas. Op 1 januari 2009 ruilt hij de Tilburgse school in voor de Universiteit Antwerpen Management School (UAMS). Hij zal als voorzitter van het strategisch comité op deeltijdse basis de uitbouw van UAMS ondersteunen, meer bepaald wat betreft business development en het aantrekken van expertise.
Naert over zijn carrièrestap: “Ik ben nu wel 65 en ga met pensioen, maar ik heb geen zin om in de tuin te gaan zitten. UAMS heeft me gevraagd om in de raad van bestuur te zetelen en om daarbij een actieve rol te spelen. Niet als dean uiteraard, dat is Frank Bostyn, die nog maar onlangs herbenoemd is, maar als voorzitter van het strategisch comité. Ik zal mijn internationale expertise van 35 jaar ter beschikking stellen en enkele dagen per week aan de slag gaan voor UAMS. Het is de bedoeling dat ik een brugfunctie ga vervullen tussen de raad van bestuur en de dean. UAMS heeft sinds enige tijd eenzelfde statuut als de Vlerick Leuven Gent Management School, zodat we nu kunnen werken zoals het moet. Dat biedt mogelijkheden. We moeten ons afvragen waarop de UAMS zich wil concentreren, en wat de positionering moet worden. We moeten misschien wat kerndomeinen afbakenen die te maken hebben met onze vestigingsplaats. Als we een sterk strategisch project hebben, kunnen we ook het bedrijfsleven enthousiasmeren en de alumni.”
Naert is burgerlijk ingenieur Elektrotechniek (KU Leuven). Hij behaalde een postgraduaat in Management Science (University of Manchester) en een Ph. D in Business Administration (Cornell University). In 1967 werd hij docent aan de Cornell University (hij doceerde onder meer marketing). Drie jaar later volgde de P.Sloan School of Management (MIT), waar hij docent Management Science werd.
In 1973 werd Naert professor aan Ufsia en directeur van het European Institute for Advanced Studies in Management. In 1984 werd hij professor aan Insead om er twee jaar later decaan te worden. In 1992 volgde het decaanschap aan Nyenrode en in 1996 TiasNimbas.

Bron: Persbericht UAMS en De Standaard

< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen