< Terug naar overzicht

Philippe Duvivier nieuwe directeur van de imec.academy

Philippe Duvivier is het nieuwe hoofd van de imec.academy. Het opleidingsinstituut staat ten dienste van de partners en medewerkers van Imec, een wereldleider in R&D en innovatiehub actief op het gebied van nano-elektronica en digitale technologieën.

Afgestudeerd in Psychologie en Pedagogie aan de Universiteit van Bergen, startte Philippe Duvivier zijn carrière als HR-consultant binnen de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO). Na een trainingscursus voor verschillende kmo's die actief zijn in de dienstensector, kwam Duvivier terecht bij Belgacom, waar hij 10 jaar lang werkzaam was in diverse HR-functies. Van 2003 tot 2007 werkte hij vervolgens voor Deloitte als consultant gespecialiseerd in HR-transformatie en veranderingsbeheer.

Nadien kwam de psycholoog-pedagoog terecht bij Toyota Belgium, onderdeel van de Inchcape-groep, als HR-directeur en directeur van de Toyota Academy (2007-2015). Ook de dimensie ‘Customer Experience’ werd aan zijn takenpakket toegevoegd. Hij leidde eveneens de Retail Inchcape BeLux van 2010 tot 2013. Sinds 2015 was Duvivier de directeur Emerging Markets and Nordics binnen de Inchcape Group, wereldleider in de automobielretail en -distributie.

In juli 2017 maakte Philippe Duvivier de overstap naar Imec als directeur van de imec.academy. Imec stelt 3500 onderzoekers uit meer dan 70 landen tewerk.

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen