< Terug naar overzicht

Philippe Bijnens nieuwe voorzitter Syntra Limburg

Opleidingsorganisatie Syntra Limburg heeft een nieuwe voorzitter. Voormalig voorzitter Rik Jaeken geeft de fakkel door aan ondernemer Philippe Bijnens.

Philippe Bijnens is eveneens bestuurder bij kmo- en zelfstandigenorganisatie Unizo, Zenito, Provikmo en Groep ADMB. Daarnaast is hij als ondernemer actief bij RCA Group, Immo Groep 5, Weldon Magazines en Stock Music.

“Syntra staat voor heel wat uitdagingen”, beseft Bijnens. “Het opleidingslandschap zal er in de toekomst heel anders uitzien. Leren en werken kan niet meer los van elkaar gezien worden. Denk bijvoorbeeld maar aan duaal leren en werkplekleren. Het uitgebreide netwerk dat ik doorheen de jaren opbouwde, kan hier een sterke rol in spelen.”

Een tweede wijziging in het opleidingslandschap is de financiering en het deels wegvallen van de subsidiëring van opleidingen. De dalende financiële steun van de overheid zorgt ervoor dat Syntra nog creatiever uit de hoek moet komen. Dat kan onder andere door partnerships te sluiten met bedrijven en organisaties, door nieuwe methodieken te implementeren en nieuwe financieringsmogelijkheden te benutten.

In 2018 opent Syntra in het Thorpark in Genk alvast een gloednieuwe campus. Bijnens kijkt dan ook met vertrouwen naar de toekomst.

Syntra Limburg organiseert praktijkgerichte opleidingen voor iedereen die ondernemend is en zich verder wil ontplooien. Er zijn zes campussen: in Genk, Hasselt, Maaseik, Neerpelt, Westerlo en Tongeren. De docenten zijn bedrijfsmensen die hun ervaring en kennis delen. Syntra Limburg is officieel erkend door het Vlaams Agentschap voor Ondernemersvorming.

Bron: Syntra Limburg (syntra-limburg.be)


Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen