< Terug naar overzicht

Peter Leyman verlaat Voka

Op woensdag 26 januari 2011 legde Peter Leyman zijn mandaat neer als gedelegeerd bestuurder van Voka-VEV. Dit gebeurde in overleg met voorzitter Luc De Bruyckere, laat de werkgeversvereniging weten. Leyman keert terug naar de bedrijfswereld.

“Ik ben tot de vaststelling gekomen dat ik het gelukkigst ben in een operationele functie in een onderneming. En daar wil ik nu naar terug”, zegt Peter Leyman.

“Ik dank Peter voor de samenwerking in een moeilijk interval. Ik waardeer hem als persoon en wens hem dan ook veel succes voor wat komt”, reageert Luc De Bruyckere.

Op de eerstvolgende raad van bestuur van Voka-VEV, op 7 februari 2011, zal Jo Libeer voorgedragen worden als nieuwe gedelegeerd bestuurder. Voor het vrijgekomen mandaat van algemeen directeur is de zoektocht gestart.

Leyman was tot eind april 2007 gedelegeerd bestuurder van Volvo Cars in Gent. Voor hij aan het hoofd stond van de autoassemblagefabriek was hij jarenlang HR-directeur. Leyman stapte over naar de politiek, werd verkozen als volksvertegenwoordiger voor CD&V, maar keerde na amper zeven maanden al terug naar de bedrijfswereld. Hij werd CEO van de groep Vergokan.

In november 2009 werd Leyman de topman van Voka, waar hij Philipp Muyters verving, die in de Vlaamse regering stapte voor de N-VA.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen