< Terug naar overzicht

Peter De Ryck nieuwe managing partner bij Lydian

Op 1 januari werd Peter De Ryck managing partner van het advocatenkantoor Lydian. Hij volgt er Wouter Neven op.

Peter De Ryck studeerde in 1996 af aan de VUB en begon zijn loopbaan als juridische consultant bij Coopers & Lybrand (nadien PwC). In 1998 maakte hij de overstap naar het kantoor Bogaert & Vandemeulebroeke, dat opging in Lawfort. Bij Lawfort werd hij in 2006 de jongste partner ooit. In 2007 stapte hij over naar Lydian, waar hij sindsdien vennoot is. Hij leidt er de praktijk vennootschapsrecht en heeft ervaring in fusies en overnames, herstructureringen en vastgoeddeals.

De nieuwe topman wil Lydian op korte termijn in de top drie van de onafhankelijke Belgische kantoren brengen, een marktsegment waar het zich meet met spelers als Liedekerke, Altius en Eubelius. Onder meer de ICT-sector staat hoog op de prioriteitenlijst.

Lydian bestaat 15 jaar en telt 110 werknemers (onder wie 75 advocaten). Het kantoor is gespecialiseerd in vennootschaps-, handels-, vastgoed-, arbeids- en fiscaal recht. Het bouwde een sterke positie op in verzekeringen, pensioenen, publiek-private samenwerkingen en intellectuele eigendom.

Inzake fusies en overnames trad Lydian de jongste tijd onder meer op als adviseur bij de overname van de Belgische franchises van Le Pain Quotidien, bij de verkoop van de Bastion Tower en bij de inlijving van de uitzendgroep Accent door Naxicap. Lydian adviseert ook de stad Brussel voor de bouw van het nationale voetbalstadion.

Bron: Lydian (lydian.be) en De Tijd (tijd.be)


Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen