< Terug naar overzicht

Peter Camps maakt overstap naar Leaf Belgium

Peter Camps neemt na anderhalf jaar afscheid van Q-Park om de functie van HR-manager op te nemen bij confiserieproducent Leaf Belgium (King, Läkerol, Sportlife, Red Band,...). Hij wordt er eindverantwoordelijke voor alle HR-gerelateerde aspecten in de fa

Peter Camps (45) begon na zijn communicatiestudies als Duty Officer bij Securair. In 1999 stapt hij de HR-wereld binnen als Human Resources Officer bij DHL Aviation. Hij bleef binnen de luchtvaartsector toen hij vier jaar later HR-manager werd bij Flightcare. Hij was er verantwoordelijk voor het uitstippelen en uitvoeren van het HR-beleid voor 1500 medewerkers.

In 2005 kwam plots de vraag om een operationele rol op te nemen. “Ik zat middenin mijn project als HR-manager wanneer er ineens een manager nodig was die nogal sterk vertrouwd was met sociaal overleg. Als HR-manager kende ik het klappen van de zweep”, blikt Camps terug. “Zo komt het dat ik drie jaar Operations Unit Manager ben geweest. Ik mocht mijn eigen team samenstellen en heb daar goede resultaten behaald. Maar mijn hart lag nog steeds bij HR en ik wilde terug. Maar binnen Flightcare vond ik het niet ethisch om die positie terug te vragen.”

In 2008 kwam Camps in contact met Securitas. “Via omwegen was het eigenlijk een terugkeer naar mijn allereerste werkgever”, legt hij uit. “Securair is namelijk een deel van Securitas. Als HR Operations Manager was ik er één van de vele HR-managers die daar het personeelsbeleid voor 3800 mensen in goede banen moest leiden.”

In 2009 maakte Camps de overstap naar Q-Park. “Een uitdaging die ik absoluut moest grijpen”, zegt hij. “Ik kreeg er de kans om vanaf nul een HR-beleid op te bouwen én er van a tot z verantwoordelijk voor te zijn.” Als HR-manager stippelde hij er het beleid uit voor 130 personeelsleden.

Onlangs nam Camps afscheid van Q-Park om de functie van HR-manager op te nemen bij Leaf Belgium. “De organisatie in Turnhout ondergaat momenteel een belangrijk veranderingsproces”, vertrouwt Camps ons toe. “Van de HR-manager wordt verwacht dat hij samen met de de Plant Manager een sleutelrol speelt bij het initiëren, ondersteunen en leiden van dit proces. In het kader van dit veranderingsproces is een nieuw managementteam neergezet, dat moet bouwen aan de toekomst en de verdere ontwikkeling van de fabriek in Turnhout. De bedoeling is dat ik als HR-manager een belangrijke rol ga spelen in dit opzet, genaamd ‘full recovery’. Dit is een uitdaging die zo groot en aantrekkelijk is, dat ik de overstap gemaakt heb na een zeer fijne tewerkstelling bij Q-Park.”

Leaf Belgium heeft zijn hoofdzetel in Turnhout en stelt 125 werknemers te werk.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen