< Terug naar overzicht

Peter Camps eerste HR-manager Q-Park België

Peter Camps, eerder werkzaam als HR-manager bij Flightcare Belgium en Securitas, is nu de eerste HR-manager bij Q-Park België, een aanbieder van parkeeroplossingen.

Peter Camps (43) is sinds deze maand HR-manager bij Q-Park België. Hij is de eerste HR-manager bij dit internationaal parkeerbedrijf.
“Voorheen viel HRM onder de verantwoordelijkheid van de financieel directeur”, legt Camps uit. “Om HR als business-segment zich echt te laten onderscheiden, werd beslist een HRM-functie te installeren. Bovendien heeft Q-Park vorig jaar City Parking overgenomen en kwamen er daardoor een pak medewerkers bij. Voor de 130 werknemers wordt nu een echte HR-afdeling opgestart.”
Peter Camps was van december vorig jaar tot februari 2009 HR Operations manager bij beveiligingsfirma Securitas. Daarvoor werkte hij drie jaar als Operations Unit Manager bij Flightcare te Zaventem. Hij managede de afdeling ‘turn-around’ (meer dan 500 werknemers) die instaat voor het in- en uitladen van vliegtuigen, transport en het sorteren van bagage.
Camps had er HR-verantwoordelijkheden van instroom tot uitstroom en was vooral in de weer met changemanagement en de relaties met de vakbonden. Hiervoor leidde hij drie jaar als HR-manager de overkoepelende HR-dienst voor alle Flightcare-divisies in België.
Ook zijn eerdere carrièrestappen zetten Camps in de buurt van de luchthaven. Zo was hij tussen 1999 en 2003 HR officer bij DHL Aviation. Daarvoor deed hij drie jaar ervaring op als duty officer bij Securair. Camps studeerde in 1988 af als communicatiewetenschapper aan de KU Leuven.

Weer weten over Peter Camps en de uitdagingen van de eerste HR-manager van Q-Park? Lees dan de rubriek Profiel van HR Square nr. 68 (publicatiedatum 7 april 2009). Meer informatie? Contacteer Bert Gavel op 053 60 56 75 of via bert@hrsquare.be

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen