< Terug naar overzicht

Paul Hautekiet nieuwe algemeen directeur HR Rail

Vanaf 1 juli 2017 wordt Paul Hautekiet de algemeen directeur van HR Rail, de juridische werkgever van al het personeel van de Belgische spoorwegen. Hautekiet, die overkomt van energiebedrijf Engie, volgt de pensioengerechtigde Michel Bovy op.

Paul Hautekiet (57) behaalde een masterdiploma Economie en Boekhoudkunde aan de Universiteit Gent. Hij heeft een ruime ervaring opgebouwd, zowel in de domeinen van human resources en sociale relaties, als op financieel vlak.

“De raad van bestuur heeft, gelet op zijn parcours in een industriële sector onderhevig aan grote veranderingen, alle vertrouwen in zijn bekwaamheid in changemanagement. Een kwaliteit die de spoorwegen goed van pas zal komen met de nakende liberalisering van de spoorwegmarkt", klinkt het bij HR Rail, waar Hautekiet benoemd werd voor 6 jaar.

De huidige topman van HR Rail, Michel Bovy, begon ooit als treinbegeleider en was jarenlang het gezicht van de christelijke vakbond ACV-Transcom. Midden 2007 nam hij afscheid als voorzitter van de vakbondscentrale, en twee maanden later werd hij benoemd tot General Manager Central Support bij de NMBS. Na een uitstap naar enkele ministerkabinetten keerde Bovy in 2010 terug naar de spoorwegen, waar hij in 2011 benoemd werd tot directeur-generaal Strategie en Coördinatie van de toenmalige NMBS-Holding. Begin 2014 werd hij de eerste algemeen directeur van het net opgerichte HR Rail.

Bron: Belga (belga.be)

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen