< Terug naar overzicht

Paul Coopman senior consultant bij Cipers Training & Coaching

Paul Coopman gaat bij Cipers Training & Coaching aan de slag als senior consultant en HR-expert.

Paul Coopman (40) was tot voor kort actief als zelfstandig consultant en heeft een rijke ervaring als HR-specialist. Zo was hij directeur HRM en organisatieontwikkeling bij AZ Alma te Eeklo, een fusieziekenhuis van vzw Elisabeth Ziekenhuis en de Heilig Hartkliniek. Coopman stemde de twee afzonderlijke personeelsdiensten af op elkaar en bereidde deze voor op een centralisatie. Tussen 2000 en 2005 was hij werkzaam als Group HR-manager voor de acht bedrijven van de EOC Group (productie van onder meer polymeren). Bij soft- en hardwareverkoper Calcomp Technology Europe stond hij als European HR-manager in voor het HRM van negen bedrijven. Coopman moest er een Europees HR-beleid uitbouwen, maar ook verschillende reorganisaties begeleiden.
Van 1995 tot 1998 droeg hij de eindverantwoordelijkheid voor het HRM bij Dynoplast (vervaardiging van kunststofproducten). Hij begeleidde er de overgang van een familiale onderneming naar een multinational, startte er het sociaal overleg op, herdefinieerde functies en taken, en voerde een passend personeelsbeleid in.
Coopman leerde het vak als assistent personeelsdirecteur bij Algist Bruggeman. Bij deze gist- en spiritusfabrikant begon hij in 1987 ook zijn professionele loopbaan na het afsluiten van zijn studies maatschappelijk werk (optie personeelswerk) aan het Katholiek Vormingscentrum Voor Maatschappelijk Werk.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen