< Terug naar overzicht

Patrick Palet HR-manager bij Reynaers Aluminium

Patrick Palet is de nieuwe HR-manager bij Reynaers Aluminium. De voorbije jaren zorgde hij voor HR bij achtereenvolgens Telenet en Valesta, dat een metamorfose onderging naar een projectsourcing-bedrijf.

Patrick Palet (46) behaalde een graduaat Informatica aan SIVEHO in Antwerpen een postgraduaat Human Resources Management aan de Ehsal Brussel. De eerste jaren van zijn carrière werkte hij als IT-consultant voor verschillende klanten. Hij begeleidde voornamelijk HR-gerelateerde projecten. In 1998 ging hij aan de slag als P&O-manager bij Brunel ICT. Van 2004 tot 2005 voerde Palet twee opdrachten uit voor HR Forces.

In 2005 ging Platel aan de slag bij Telenet. Als HR-businesspartner was hij verantwoordelijk voor het HR-beleid binnen vier afdelingen: de IT-afdeling, PMO (Project Management Office), HOR of de repair-afdeling (de regionale repair-techniekers in de field) en COAX BUILD (de design- en buildafdeling die instaat voor de uitbreidingen aan het coax-netwerk).

Daarnaast was hij voorzitter van de kwalificatiecommissie en zat hij de Syndicale Afvaardiging voor van de ICS-medewerkers. Dit zijn ex-Electrabel-medewerkers die in 2003 in het kader van een cao 32bis werden overgenomen en die een apart statuut hebben binnen Telenet.

In 2007 maakte Palet de overstap naar Valesta, een gespecialiseerde HR-partner voor farmaceutische bedrijven, CRO’s (Contract Research Organizations) en andere organisaties die klinisch onderzoek organiseren, coördineren of uitvoeren.

Als P&O-manager was hij er verantwoordelijk voor de algemene HR-strategie en het dagelijks bestuur van de kantoren in Mechelen en in Waver. “Mijn doelstelling was om een efficiënte en vooruitstrevende HR-strategie op te zetten om zo het marktleiderschap te houden en om nieuwe standaarden binnen de sector te lanceren.”

De voorbije drie jaar onderging het bedrijf een ware metamorfose: van een interim-kantoor naar een projectsourcing-bedrijf. “Dit betekende vanuit HR-perspectief een volledige andere aanpak. De focus lag niet langer op het vinden van een (start)job voor de kandidaat, maar op het begeleiden van een medewerker gedurende zijn ganse carrière. Om dit te kunnen verwezenlijken, hebben we het laatste jaar de HR-tools en -aanpak drastisch veranderd en uitgebreid”, zegt Palet.

Patrick Palet is sinds februari HR-manager bij Reynaers Aluminium. Hij is er verantwoordelijk voor de conceptuele uitwerking van het HR-beleid, dat door de directie wordt uitgestippeld. Hij zal er verder bouwen op de bestaande basis (rekrutering & selectie, evaluatiesysteem, personeelsadministratie) en het ontwikkelen en het implementeren van HR-systemen en -processen in functie van de businessdoelstellingen.

“Thema’s die zeker aanbod zullen komen, zijn interne communicatie, loopbaanontwikkeling en retentie, opleidingen en ondersteuning voor de kleinere buitenlandse vestigingen”, schetst Palet. Maar ook nieuwe projecten trekken, sturen, begeleiden en inspireren van een team van vier medewerkers staan in zijn taakomschrijving.

< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen