< Terug naar overzicht

Patrick Palet HR-manager bij Krinkels

Patrick Palet is de nieuwe HR-manager bij Krinkels, één van de toonaangevende landschapsaannemers.

Patrick Palet (48) behaalde een graduaat Informatica aan SIVEHO in Antwerpen. In 2000 volgde hij een postgraduaat Human Resources Management aan EHSAL in Brussel.

De eerste jaren van zijn carrière werkte hij als IT-consultant voor verschillende klanten. Hij begeleidde voornamelijk HR-gerelateerde projecten. In 1998 gaf hij zijn carrière een nieuwe wending en ging aan de slag als P&O-manager bij zijn toenmalige werkgever Brunel ICT. Gedurende vijf jaar gaf hij mee vorm aan het HR-beleid.

In 2005 ging Palet aan de slag bij Telenet. Als HR-businesspartner was hij verantwoordelijk voor de implementatie van het HR-beleid binnen enkele technische afdelingen, waaronder de IT-afdeling en de afdeling van de repair-technici. De grootste uitdaging was de integratie van de ex-Electrabel-medewerkers die in 2003 in het kader van een cao 32bis werden overgenomen. De integratie was enkel mogelijk door intens overleg met de syndicale afvaardiging van de ICS-medewerkers. Ook zijn rol als voorzitter van de kwalificatiecommissie kwam hierbij van pas.

In 2007 maakte Palet de overstap naar Valesta, een gespecialiseerde HR-partner voor farmaceutische bedrijven, CRO's (Contract Research Organisations) en andere organisaties die klinisch onderzoek organiseren, coördineren of uitvoeren. Als P&O-manager was hij er verantwoordelijk voor de algemene HR-strategie en het dagelijks bestuur van de kantoren in Mechelen en in Waver. “Mijn doelstelling was om een efficiënte en vooruitstrevende HR-strategie op te zetten om zo het marktleiderschap te houden en om nieuwe standaarden binnen de sector te lanceren. In deze periode onderging het bedrijf tevens een ware metamorfose: van een interim-kantoor naar een projectsourcing-bedrijf.”

Sinds 2010 was Palet aan de slag als HR-manager bij Reynaers Aluminium. Hij was er verantwoordelijk voor de algemene HR-strategie en de implementatie ervan in de vestiging in Duffel. De focus lag vooral op retentie en aanwerving enerzijds en payroll, HR administratie, aanwervingen en ontwikkeling anderzijds. Een belangrijke project was het opzetten van een nieuwe functieclassificatie voor arbeiders en bedienden.

Begin september 2012 startte Palet als HR-manager bij Krinkels. “De voorbije jaren was HR bij Krinkels vooral een administratieve dienst, maar ondertussen is het bedrijf gegroeid en werken er meer dan 500 medewerkers. De behoeften op HR-vlak zijn dan ook toegenomen. De uitdaging van deze nieuwe functie is om een aantal vernieuwingen te introduceren en om extra focus te leggen op instroom, doorstroom en uitstroom”, zegt Palet.

Krinkels is één van de toonaangevende landschapsaannemers die meer dan 40 jaar actief is in de aanleg en het onderhoud van de openbare en privéruimtes van België. Krinkels heeft een aantal depots verspreid over België, alsook een vestiging in Londerzeel en Nannine. Krinkels nv is één van de bedrijven uit de Nederlandse Groep Krinkels, een leidende Europese landscape aannemer actief in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, en het Verenigd Koninkrijk.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen