< Terug naar overzicht

Patrick Develtere directeur Hiva

Sinds begin oktober is professor en Hiva-directeur Hubert Cossey met bijzonder emeritaat. Het Hoger Instituut voor de Arbeid (Hiva) koos professor Patrick Develtere als opvolger.

Patrick Develtere (46) is doctor in de sociale wetenschappen en werkt sinds 2001 op het Hiva, waar hij de onderzoeksgroepen ontwikkelingssamenwerking en middenveld en sociale economie leidt. Voordien werkte hij bij het Internationaal Arbeidsbureau. Hij was ook directeur van de ontwikkelingsorganisatie Wereldsolidariteit-Solidarité Mondiale. Develtere doceert ontwikkelingsstudies en ontwikkelingssamenwerking aan de faculteit Sociale Wetenschappen van de KU Leuven. Hij doet vooral onderzoek naar de rol van de civiele maatschappij en sociale bewegingen in maatschappelijke, economische en politieke processen. Van 2003 tot september 2007 was hij hoofdredacteur van de Gids op Maatschappelijk Gebied, het kaderblad van de christelijke arbeidersbeweging.

De uitdaging voor Patrick Develtere en het Hiva-team bestaat erin om met toegepast wetenschappelijk onderzoek een bijdrage te leveren aan de oplossingen voor maatschappelijke problemen zoals sociale uitsluiting, vergrijzing, intercultureel samenleven en ondernemen en sociale en ecologische duurzaamheid in een context van europeanisering en globalisering.

Oud-directeur Hubert Cossey stond in 1974 mee aan de wieg van het Hiva, een samenwerkingsverband tussen de KU Leuven en de koepel van de christelijke werknemersorganisaties ACW. Onder zijn leiding groeide het instituut uit tot één van de belangrijkste instellingen voor toegepast en beleidsgericht sociaal onderzoek in de Benelux. Als bijzonder emeritus zal hij blijven werken aan de vormingsinitiatieven van het Hiva.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen